Erdoğan, AK Parti'nin Parti Kapatma Teklifini Beğenmedi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, AK Parti'nin Parti Kapatma Teklifini Beğenmedi

Erdoğan, AK Parti\'nin Parti Kapatma Teklifini Beğenmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin parti kapatma konusundaki teklifini yeterli bulmadı. Erdoğan, "Parti kapatma tamamen kalklmalı, cezayı kişiler çekmeli." mesajı verdi.

13.03.2015 08:03  Güncelleme: 08:25

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar başkanlığındaki doktor, eczacı ve veterinerlerden oluşan 30 kadar milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.

Ziyarette, AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu "parti kapatmaya" ilişkin Anayasa değişikliği teklifi gündeme geldi. Erdoğan, teklifi begenmediği dile getirip "Parti kapatma tamamen kalklmalı, cezayı kişiler çekmeli" mesajı verdi.

Hatırlancağı üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, pazar günü Mardin'de konuşmuş ve muhalefete seslenerek "Gelin beraber parti kapatma işini bitirelim. Bu işi çözelim." demişti. Davutoğlu'nun bu konuşmasının üzerinden neredeyse 24 saat geçmeden AK Parti kurmayları harekte geçmiş ve parti kapatmayı engelleyecek tekilifi Meclis Başkanlığına sunmuştu. Bu denli hızlık şekilde hazırlanan teklife basın ve kamuoyunda 'jet teklif' denmişti.

"5 YILDA 1 SEÇİM" ÖNERİSİ

Erdoğan, muhalefet kabul ederse; milletvekilliği seçim döneminin yeniden 4 yıldan 5 yıla çıkarılabileceğini, seçilme yaşının da 18'e indirilebileceğini söyledi.

TEKLİFİ BEĞENMEDİ

AK Parti'nin parti kapatma konusundaki teklifini ise yeterli bulmayan ve teklifin Meclis komisyonu aracılığıyla kapatma davası açılmasını öngördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu doğru değil. Partiler hakkında kapatma davası bile açılmamalı. Parti kapatma tümüyle kaldırılmalı. Partiler tüzel kişiliktir. Ortada suç varsa cezayı kişiler çekmeli, partiler değil" dedi. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan, AK Parti'nin Parti Kapatma Teklifini Beğenmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • almanya: İyiki varsın başkan erdoğan 10 30 Yanıtla
  • Rize li : BOB başkanı her ölen Ümmetin Kanı ellerinde vebali boynundadır azap içinde can verip azap içinde cezanı çekeceksin sana oy veren yaşlarda o ateşte cayır cayır yanacaktır 17 6 Yanıtla

Advertisement