Erdoğan: "Biz Ortadoğu'daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz" - - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: "Biz Ortadoğu'daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz" -

Erdoğan: "Biz Ortadoğu\'daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz" -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Ortadoğu'daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz. Mezhepler arasında tarih boyunca taraf tutmadık, bugün de taraf tutmuyoruz.

20.07.2014 20:15

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Ortadoğu'daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz. Mezhepler arasında tarih boyunca taraf tutmadık, bugün de taraf tutmuyoruz. Dinler arasında taraf tutmadık, bugün de tutmuyoruz. Biz tarafız, nerede? Biz Hak'kın tarafındayız. Biz, sadece adaletin tarafındayız, biz barışın tarafındayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla Hatay'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, muhalefet partilerinin ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkarmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, "MHP buna itiraz edemez çünkü MHP bütün iradesini CHP'ye, Pensilvanya'ya kiralamış durumda ama benim MHP'li kardeşim buna çok güçlü şekilde itiraz edecek, ben buna inanıyorum. İnşallah benim MHP'li kardeşim 'tıpış tıpış' değil kendi iradesiyle sandığa gidecek, bu MHP yönetimine gereken dersi orada verecektir" diye konuştu.

"Bu tespih taneleri gibi dizilen partilere dikkat edin, bunların tamamı eski Türkiye partileridir" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunların tamamı statüko partileridir. Bunlar değişim istemez, bunlar Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, aktif öncü ülke olmasını istemez. Bunlar reform istemez, demokrasi istemez. Bunlar büyük ekonomi istemez. Üstelik bunlar üç aşağı beş yukarı 2010 halk oylamasında da bizim karşımıza tek bir blok halinde çıktılar. Ne oldu? Milletim bunlara itiraz etti. Milletim bu şer ittifakına gereken cevabı verdi. Hatırlayın yüzde 58 oy oranıyla Anayasa değişikliğini kabul etti. Diyorum ya, kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. İnşallah 10 Ağustos'ta milletim sandığa gidecek, bu ittifaka gereken cevabı en güzel şekilde verecektir."

-"Biz yeni Türkiye'ye inandık"

Başbakan Erdoğan, 12 yıl boyunca verdikleri tüm mücadelelerinin amacının Türkiye'yi büyütmek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"12 yıl boyunca demokrasi standartlarını daha da yükseltmek, toplumsal barışı daha da güçlendirmek için mücadele ettik. Türkiye'yi dünyada ve bölgesinde aktif, öncü lider bir ülke yapmanın mücadelesini verdik. Karşımıza çok büyük engeller çıkardılar, karşımıza darbe senaryoları çıktı, onları aştık. Karşımıza çeteler çıktı, mafya çıktı, onlara da gereken cevabı verdik. Komplolar, tahrikler, tuzaklarla önümüzü kesmek istediler, hepsini geride bıraktık. Biz yeni Türkiye'ye inandık. Yeni Türkiye nedir? Yeni Türkiye, kardeşliktir, yeni Türkiye dayanışmadır, yeni Türkiye büyük ekonomidir. Yeni Türkiye öncü ülkedir, büyük ülkedir. Parası bayrağı pasaportu itibarlı ülkedir. Bütün engellere rağmen biz bu yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz ve inşallah milletimizle birlikte inşa etmeyi sürdüreceğiz."

-"Amaçları yeni Türkiye'yi engellemekti"

Hatay'ın reyhanlı ilçesinde 53 kişinin öldüğü saldırıya değinen Erdoğan, "Bakın unutmayın kardeşlerim, Reyhanlı'da 53 kardeşimizin şehit edildiği alçakça bir saldırı yaptılar. Bu saldırıda dışarıdaki alçaklar kadar içerideki hainler de rol aldılar. Kim vardı bunun içinde, CHP vardı. Sınır şehirlerimizde bu tür provokasyonları defalarca denediler, sınır kapılarımızda denediler. Hatay'ın içinde farklı yaşam tarzlarına sahip kardeşlerimizi tahrik ederek sorun çıkarmak istediler. Amaçları yeni Türkiye'yi engellemekti ama Hataylı kardeşim bir oldu, beraber oldu, sabretti, bu alçakça provokasyonu aştık" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'da yaşanan olaylarla ilgili Türkiye'nin sergilediği tutumuna ilişkin değerlendirmede bulunurken, şunları kaydetti:

"Şunu bilmenizi istiyorum, biz Ortadoğu'daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz. Mezhepler arasında tarih boyunca taraf tutmadık, bugün de taraf tutmuyoruz. Dinler arasında taraf tutmadık, bugün de tutmuyoruz. Biz tarafız, nerede? Biz Hak'kın tarafındayız. Biz, sadece adaletin tarafındayız, biz barışın tarafındayız. Biz Irak'ta herhangi bir mezhebin, herhangi bir örgütün değil sadece Hak'kın, sadece mazlumların yanındayız. Kardeşlerim, nedir o iş, yok Şia yok Sünni, ben Şianın ileri gelenlerine hep şunu söyledim, 'ya bırakın şu Şialığı, Sünniliği. Biz Müslüman değil miyiz?' Müslüman. O zaman bu ölümler niye?"

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: 'Biz Ortadoğu'daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement