Erdoğan'ı Kızdıran Dizi Sahnesinin Yapımcısı da Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ı Kızdıran Dizi Sahnesinin Yapımcısı da Gözaltında

Cemaate yönelik operasyonda gözaltına alınan Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, aynı zamanda Erdoğan'ı çok kızdıran 'peygamber' sahnesinin yer aldığı Şefkat Tepe dizisinin de yapımcısı.

14.12.2014 11:46  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul merkezli düzenlenen "14 Aralık" operasyonu çerçevesinde Eskişehir'de sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, kentte çekimleri süren Samanyolu TV'nin Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, emniyet güçleri tarafından evlerinden alınarak, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Salih Asan, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok kızdığı 'Hz. Muhammed'in bir kamyon kasasında ışık halinde' gösterildiği Şefkat Tepe dizisinin de yapımcısı.

Koç ile Asan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.

ERDOĞAN'IN TEPKİSİNİ ÇEKEN DİZİ SAHNESİ

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Şefkat Tepe' dizisinde Hz. Muhammed'i bir ışık halesi halinde gösterilmesi dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük tepkisini çekmişti. Erdoğan, geçtiğimiz yıl Şişhane- Haliç Metro Geçiş Köprüsü açılışında yaptığı konuşmada o sahneye tepki göstererek: Bunlar peygamberimizi miraçtan indirip kamyona koyacak kadar ahlaksız bunlar. Bu millet bunlara asla geçit vermeyecek, fırsat sunmayacak" demişti.

* Salih Asan, aldığı yüksek reytingler ile dikkat çeken Tek Türkiye (2007-2011), Şefkat Tepe (2010 – 2014) ve Sungurlar (2014 – ) dizilerinin yapımcısı.

ASAN VE KOÇ, EL KAİDE'NİN TAHŞİYE GRUBUNU İFŞA ETMEKTEN GÖZALTINA ALINMIŞ

Gözaltına alınan Sungurlar Dizisinin Yönetmeni Engin Koç'un avukatı Turgay Balaban, yaptığı açıklamada, müvekkilinin terör örgütü El-Kaide ile bağlantılı olduğu ileri sürülen radikal 'Tahşiye' grubunu, dizide kötü göstermekten dolayı iftira suçunu işlediği, silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

Av. Balaban, radikal Tahşiye grubu ismini kendisinin ve müvekkilinin ilk kez emniyette duyduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'de oyuncak silahlarla film yapmanın, çekmenin suç olduğuna ilk kez tanık olmuş olduk. İlk kez de bir yönetmen iftira suçundan dolayı gözaltına alınmıştır." dedi.

Müvekkiline yapılan bu gözaltı işleminin bir amacının tüm Türkiye'nin bildiğini aktaran Balaban, "Bu yapılanlar gözaltı işlemi değil, bir gözdağı operasyonudur. Bu gözdağı operasyonu ile 17 ve 25 Aralık yolsuzluk olaylarının üzeri örtürülerek unutturulmak istenmekte. Türkiye, geçmişi bin yılı aşkın bir devlet geleneğine sahiptir. Bu günleri de atlatacaktır. Hukuk galip gelecektir." diye konuştu.

Müvekkilinin gayet rahat olduğunu çünkü herhangi bir suç işlemediğini aktaran Av. Balaban, "Müvekkilim gözaltı işlemi sırasında ve emniyette gayet rahattı, dimdikti, yüzü asık değildi. Yüzünü saklama ihtiyacı da hissetmedi." dedi.

"MÜVEKKİLİM KENDİNDEN EMİN VE RAHAT"

Yapımcı Salih Asan'ın avukatı Murat Uzun ise müvekkilinin moralinin gayet yerinde olduğunu, kendisinden emin olduğunu vurguladı. Bir dizinin yapımcı ve yönetmeninin gözaltına alınmasına kadar varılan bu gözaltı işleminin adeta bir komedi olduğunu aktaran Avukat Uzun, "Müvekkilim kendinden emin ve rahat. Çünkü suç işlemiş insan değildir. Biz hukuka güveniyoruz. Suçlamalar ise tam bir komedi. Türkiye sevdalısı bir insanın radikal grubu ifşa etmekten gözaltına alınıyor. Bu açıkça hukuksuzluktur." diye konuştu.

Yapımcı Salih Asan, Emniyet'ten çıkarken el sallayarak, "Sevdiklerimi ve ülkemi Allah'a emanet ediyorum." diyerek veda etti.






Erdoğan\'ı Kızdıran Dizi Sahnesinin Yapımcısı da Gözaltında
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ı Kızdıran Dizi Sahnesinin Yapımcısı da Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • ctrl: ulan düne kadar erdoğanı peygamber ilan eden sizler değilmiydiniz akperestler 20 9 Yanıtla
  • serkan: Akp neden 17 aralık arefesi yapıyor bu operasyonları Örtmediniz yolsuzluklarınızı hırsızlıklarınızı ayakkabı kutularınızı örtemezsiniz öbür dünyaya acı çekmeden gitmek yok sizlere 18 11 Yanıtla
  • türksever: SUNGURLAR VE ÖZELLKLE ŞEFKATTEPE DİZİLERİ HALKIMIZI KAMPLARA BÖLEN KİN VE NEFRET TOHUMLARI SAÇAN BİR DİZİDİR YAPIMCISININ MUTLAKA YARGILANMASI VE DİZİNİN YAYINDAN ACİLEN KALDIRILMASI LAZIM. 22 7 Yanıtla
  • reis: Birde şu filmleri cezaevinde çekelim eee Fethullah efendi amerikada oturup Türkiyeyi karıştırmak nasılmış gör adamın burnundan getirirler 14 13 Yanıtla
  • ESOES: Erdoganin arkasina saklanip yaptiklariniz yaniniza kar mi kalacaktı.bedduanızla alın defolun 16 8 Yanıtla
  • F??B: İşin aslı belli 17aralık hırsızlıklarını bastırmak ve süreç denen rezilliğin tavizlerini bu olay altından vermek 19 4 Yanıtla
  • .: 17 aralık. . . . . haftası olduğu için akp iş başında yine 17 4 Yanıtla
  • a a: İzlemiyorum ama yazıyı okuyup sahneyi görünce çok güldüm. Dizinin türü sanırım fantastik olacak artık. . . 11 8 Yanıtla
  • JOH: Okyanus otesinden bi bogulma sesi gelio sankii 9 9 Yanıtla
  • ......: Isite bizim Millet izliyor Boyle dizileri sacma 14 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement