İP Genel Başkanı Perinçek: Hükümet Olacağız - Son Dakika
Güncel

İP Genel Başkanı Perinçek: Hükümet Olacağız

İP Genel Başkanı Perinçek: Hükümet Olacağız

İP Genel Başkanı Perinçek, Türkiye'yi bölmek için kendilerinin hapse atıldığını öne sürerek, "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz. Hükümet olacağız." dedi.

11.03.2014 02:29  Güncelleme: 08:13

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'yi bölmek için kendilerinin hapse atıldığını öne sürerek, "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz. Hükümet olacağız. Bunun koşulları oluştu" dedi.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tahliyesinin ardından geldiği Beyoğlu'ndaki İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda davul zurnayla karşılandı.

Parti binasında basın açıklaması yapan Perinçek, "Çok mutluyum. Tahliye olmayan arkadaşların da selamları var. Onlar da seçime doğru çıkacaklar" ifadesini kullandı.

Türk milletini birleştireceklerini dile getiren Perinçek, "Bizi içeri hapsettiler Türkiye'yi bölmek için. Türkiye'yi böldürmeyeceğiz. Hükümet olacağız. Bunun koşulları oluştu. Ona doğru gidiyor. Bunun için hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Önümüzdeki engelleri biliyoruz. Ona göre mücadele etmeye hazırız. Türkiye'nin Atatürk rotasına girmesi için koşullar oluştu" diye konuştu.

Hukuk içinde bakıldığında ne Ergenekon ne de Balyoz davalarının anlaşılabileceğini ileri süren Perinçek, bu davaların özünün Türk milleti olduğunu ifade etti.

Davaların hukuksuzluğunun tartışılmasın bir anlamı bulunmadığını aktaran Perinçek, şöyle devam etti:

"Bu davalar için bazı güçler kendilerine verilen görevleri yaptılar. Bu nedir F gladyodur, Fethullah örgütüdür. Bunlar yaptı. Türkiye şimdi bunların hakkından gelecek. Hırsızlık, yolsuzluk Türkiye'nin bence ikincil gündem maddesidir. Vatan elden gidiyor. Adam diyor 'ben özerklik ilan edeceğim. Türkiye'yi parçalayacağım' diyor. Bundan önemli bir gündem olabilir mi? Hırsızlık, yolsuzluk sistem içi bir olaydır. Asıl mesele ülke elden gidiyor. Bunları konuşalım. Esas bunları gündeme alalım. Bana bir Ergenekon sanığı gibi bunları anlattıramazsınız. İşte gizli tanıklar, sahte belgeler... Asıl mesele Türkiye'ye karşı suç işlendi. Cumhuriyet yıkıldı. Atatürk'ten kalan hangi kurum kaldı bize?"

Batı'ya da mesaj veren Perinçek, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin çöktüğünü ve artık bundan vazgeçmesi gerektiğini bildirdi.

Gelecekte bir milli hükümetin kurulacağını iddia eden Perinçek, şunları söyledi:

"Türkiye Avrupa Birliği'ne girmeyecektir. Brüksel'den yönetilmeyeceğiz. 2011'den itibaren Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) aldığı tüm kararlar yasa dışıdır. Fethullah örgütü tarafından YAŞ yönlendirilmiştir. Türk ordusunun terfi sistemine F örgütü müdahale etti. Biz hükümet olacağız ve Atatürk'ün ordusu haline yeniden getireceğiz. Emekliye ayırtılan generalleri yeniden ordunun hiyerarşisi içinde görevlendireceğiz. Bu kaybı gidereceğiz. Türk ordusunun savaş kabiliyeti ağır tahribata uğratılmıştır. Tabii bunların olması için milli bir hükümetin kurulması gerekli. Zaten ben yazışmalarımda hiçbirine emekli demiyorum. General diye hitap ediyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İP Genel Başkanı Perinçek: Hükümet Olacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement