Erken Teşhis Hayat Kurtarır - Son Dakika
Güncel

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi kanserin erken teşhisi için sağlık taramalarını ücretsiz yapıyor.

21.03.2015 11:41

Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Sinan Oğuzhan, sağlık ekibimizle birlikte ilçe halkımıza kanser taramasını ücretsiz yaptıklarını söyledi.

KANSER TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR

Dünyada ki kanser türlerinin dağılımında ki artışı üç nedene bağlandığını belirten Oğuzhan," Son yıllarda kanser tüm Dünya'da artış gösteren bir hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansının verilerine göre 2008 yılında Dünya'da 12 milyon kişiye kanser tanısı konulurken bu rakamın 2030 yılında 26 milyonu aşacağı tahmin edilmektedir. Dünya Sağlık Örgütüne göre kanserde görülen bu artışın temel üç sebebe bağlıyor. Bunlar yaşlı nüfusta meydana gelen artış, tütün kullanımı ve obezite salgını olarak sıralayabiliriz. Kanser sadece pahalı ilaç ve benzeri tedaviler ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık değildir. Türkiye kanser haritası incelendiğine her yıl yaklaşık 150 bin yeni kanser olgusu teşhis edilmektedir. Erkeklerde en sık akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri görülmektedir "dedi.

BEN KANSERE YAKALANMAM DÜŞÜNCESİ İNSANI ÖLDÜREBİLİR

Sağlık Bakanlığı ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlük katkılarıyla Toplum Sağlığı Merkezleri'nde ve Aile Hekimlerinde ücretsiz olarak taramayı gerçekleştirdiklerini belirten Oğuzhan, yapılan işlemler hakkında da bilgi verdi. Vatandaşları yönlendirdiklerini ifade eden Oğuzhan," Erken tanının en önemli olduğu hastalıkların başında kanser geliyor. Kanser tanısı ne kadar erken olursa hastalığı yenme şansınız da o denli artıyor. Ben kansere yakalanmam düşüncesinde olanlar bir kez daha düşünsün. Tedbir amaçlıda olsa vatandaşlarımız test yapmalı. Toplum Sağlığı Merkezi'nde erken teşhis amacıyla 50 ile 70 yaş arası da tüm bireylere dışkıda gizli kan tarama testi yapıyoruz. 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri için smear testi ile tarama yapılmaktadır. Ayrıca 40 yaş üstü kadınlara meme kanseri taraması için mamografi çekimi de yapmaktayız. Hayata bağlanmak için herkesin beş on dakikasını sağlığına ve yaşamın sevdikleri ile devamına ayırmasını tavsiye ediyorum. Unutulmamalıdır ki erken teşhis hayat kurtarır.' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erken Teşhis Hayat Kurtarır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement