Erzin'deki Sel - Son Dakika
Güncel

Erzin'deki Sel

Hatay'ın Erzin ilçesinde meydana gelen selden etkilenenler, konteyner ve çadırlara yerleştirildi.

26.09.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzin ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle tahliye edilenler, konteyner ve çadırlara yerleştirildi.

Erzin Kaymakamı Hasan Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, selden tahliye edilenlerin bir kısmının mevsimlik tarım işçileri için yapılan konteynerler ile Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Erzin Belediyesi tarafından hazırlanan çadırlara yerleştirildiğini söyledi.

Tahliye edilen 291 kişiden bir kısmının kendi istekleriyle ayrıldığını ifade eden Yaman, genelde tarım işçisi olarak bölgeye gelen yaklaşık 200 kişinin yemek ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığını anlattı.

Yaman, vatandaşların ihtiyaçlarının Kızılay, Erzin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Erzin Belediye Başkanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından karşılandığını belirtti.

Tahliye edilen vatandaşların bir kısmının daha önce mevsimlik tarım işçileri için hazırlanan Kısık mevkisindeki boş konteynerlere, bir kısmının ise kendileri için kurulan çadırlara yerleştirildiği görüldü.

Çadırlarda üç öğün yemekleri karşılanan, aralarında Suriyeli ve Gürcistanlıların da olduğu vatandaşlar, selden kurtarabildikleri eşyalarla burada yaşamlarına devam ediyor.

Diyarbakır'dan iki gün önce çalışmak için gelen Dursiye Çubuk, sel bölgesinde ev kiraladıklarını kaydetti.

Selde arabalarının ve eşyalarının gittiğini ifade eden Çubuk, "Ne olduğunu anlamadık. Bir anda her şey alt üst oldu. Çatıya çıkarak kendimizi zor kurtardık. Burada çadırlarda kalıyoruz" dedi.

İŞİD'den kaçtı sele yakalandı

Ahmed İsmail, Kobani'deki (Ayn el Arap) İŞİD saldırılarından kaçtıklarını evlerinin, tarlalarının talan edildiğini belirtti.

Canlarını kurtarmak için Suruç'tan Türkiye'ye giriş yaptıklarını belirten İsmail, orada ev bulamayınca Hatay'ın Erzin ilçesine geldiklerini söyledi.

Erzin'deki üçüncü günlerinde şiddetli bir yağmura maruz kaldıklarını vurgulayan İsmail, nasıl kaçtıklarını bilemediklerini, canlarını zor kurtardıklarını kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzin'deki Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement