Erzincan'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da Kurtuluş Coşkusu

Erzincan\'da Kurtuluş Coşkusu

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

13.02.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü, törenlerle kutlandı. Törenin ardından şehit mezarları ziyaret edilerek kırmızı karanfil bırakıldı.

Kentin işgalden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü nedeniyle ilk tören Erzincan Belediyesi önünde düzenlendi. Buradaki törene Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı AK Partili Cemalettin Başsoy, 3'üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, askeri ve kurum daire müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 13 Şubat tarihinin derin mana taşıyan, anlamlar yüklü olan bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Başsoy, "13 Şubat 1918 acıların çile ve ızdırabın sevinç göz yaşlarına dönüştüğü gündür. Vatanın bütün satıhlarında Kurtuluş mücadelesi verilirken bölgemizde de hain işbirlikçilerinin işgalci Rus yönetimi ve Ermeni çeteleri ile kurduğu ilişkiler çok dikkat çekici ve tarihimiz içinde hem hüzünlü ve hem de ibret verici sahnelerle doludur. Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Erzincan'a girdikten sonra karşılaştığı manzarayı şöyle anlatır; 'Yirmi bin türkü bağrında taşıyan Erzincan'da bir avuç insan kalmıştı. Eğer askeri dairenin içinde ve yanı başında müşirlik konağında yakılmak üzere hapsedilen insanları kurtarmak nasip olmasaydı beklide Erzincan'da tek bir kimse görmeyecektik.' Bu zafer bu kurtuluş destanı, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu coğrafyasında yakmış oldukları milli mücadele ateşinin ülkemizi dalga dalga sardığı önce vatan dedikleri bir ülkünün sonucudur" dedi.

Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından ikinci tören Garnizon Şehitliği'nde düzenlendi. Burada da çelenklerin Şehitlik Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Garnizon Şehitliği Şeref defterini imzalamasının ardından, tören şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakılması ile sona erdi. - Erzincan

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement