Erzurum 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

Erzurum 5. Olağan İl Kongresi

İçişleri Bakanı Ala: "Allah'ın izniyle o temiz yürekler attıkça, o temiz kalpler beraber attıkça, çevresindeki, Ortadoğu'daki bu kardeşlerimizin başına getirdikleri şeyi, Türkiye'nin başına getiremeyecekler" "Türkiye'de küçük rüzgarlar karşısında ayakta duramayan bütün o eski anlayışları yerle bir ettik, onların hakkından geldik.

29.11.2014 14:40

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Allah'ın izniyle o temiz yürekler attıkça, o temiz kalpler beraber attıkça, çevresindeki, Ortadoğu'daki bu kardeşlerimizin başına getirdikleri şeyi, Türkiye'nin başına getiremeyecekler" dedi.

Bakan Ala, Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen "Erzurum 5. Olağan İl Kongresi"nde yaptığı konuşmada, herkesi, yüreğinden gelen bütün samimiyetiyle Allah'ın bereketiyle "Yeni Türkiye'nin inşa edicileri" olarak selamladığını söyledi.

Kutlu bir yürüyüşün erleri olduklarını ifade eden Ala, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle 2002'de bir hazan mevsiminde, bir sonbaharda, 2002'nin sonbaharında siyasetin de sonbahar haline geldiği ve bütün partilerin darmadağın olduğu, 90'lı yıllarda Türkiye'ye yaşatmadıkları maliyetin kalmadığı bir iklimde gerçekten umutların da yapraklar gibi caddelere, sokaklara döküldüğü bir ortamdan işte sizin kurduğunuz ve dimdik arkasında durduğunuz bu AK Parti, bir hareket olarak, bir parti olarak iktidara geldi. Geldiği günden beridir ki güneş, bir ilkbahara nasıl doğuyorsa Türkiye'nin üzerine öyle doğuyor."

"Yeni Türkiye'yi, 2023 hedeflerini en güzel şekilde inşa edeceğiz"

Ala, AK Parti'nin, yeni Türkiye siyasetinde yeni bir çığır açtığını vurgulayarak, "1990'lı yıllarda bütün dünya gelişiyordu, bütün dünya hızlı bir biçimde kalkınıyordu ama Türkiye dört, beş siyasi ve ekonomik krizi bir arada yaşadı. Hükümetlerin biri geliyor, öbürü gidiyordu. Hatta bir ay aralıklarla bakanlar değişiyordu" ifadelerini kullandı.

"O dönemde, bütün dünya ülkeleri kalkınırken, Türkiye neyle uğraşıyordu, banka batırmakta, banka hortumlamakta, siyasi kriz çıkarmakta, bir gecede doların dört katına çıktığını biliriz" diyen Ala, o dönemde IMF heyetlerinden birinin gelip, öbürünün gittiğini belirtti.

AK Parti'nin, hayal edilemeyen birçok adımı attığını belirten Ala, şöyle devam etti:

"Türkiye'de küçük rüzgarlar karşısında ayakta duramayan bütün o eski anlayışları yerle bir ettik, onların hakkından geldik. 2023 hedeflerine doğru da birlik, bütünlük içinde yol alıyoruz. Yeni Türkiye'yi, 2023 hedeflerini en güzel şekilde inşa edeceğiz. Bakınız zincir çektiler. İstanbul'un fethinde, Fatih'in önüne zincir çektiler, buradan gemilerini Haliç'e sokamadı, İstanbul fethedilmesin diye. Ne yaptı? Gemileri karadan yürüttü. Şimdi bu sizin ortaya koyduğunuz hükümet anlayışı da İstanbul'da raylı sistemi, treni, deniz altından yürüttü ve bağladı."

"Muhalefet sürekli geri gidiyor"

"Sen hangi tuzağı kurarsan kur, önümüze hangi engeli çıkarırsan çıkar, senin bilmediğin bizde halis yürek var. Erzurumlu'nun tertemiz yüreği var. Allah'ın izniyle, o temiz yürekler attıkça, o temiz kalpler beraber attıkça, çevresindeki, Ortadoğu'daki bu kardeşlerimizin başına getirdikleri şeyi, Türkiye'nin başına getiremeyecekler" diye konuşan Ala, bütün siyasi istikrarla yola devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'yi hak ettiği yere taşıdıklarını, taşımaya da devam edeceklerinin altını çizen Ala, kişi başına gelir dikkate alındığında, Türkiye'nin dünyada en fazla yardım yapabilen ülke haline geldiğini vurguladı.

Siyasi istikrar olmadığında, petrolün de bir işe yaramadığını dile getiren Ala, Türkiye'ye gıptayla bakıldığını söyledi.

Bakan Ala, "Diyeceksiniz ki 'Türkiye'de geri giden hiçbir şey yok mu?' Var. Muhalefet sürekli geri gidiyor. Yani oylarına baktığınız zaman geri gidiyor, yüzde 1,5 oy almış problemli bölgede, 37 ilde de barajı geçememiş" şeklinde konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement