Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: "Erzurum'u Yeniden Dizayn Edeceğiz" - Son Dakika
Yerel

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: "Erzurum'u Yeniden Dizayn Edeceğiz"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: "Erzurum\'u Yeniden Dizayn Edeceğiz"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gelişim ve kalkınmaya odaklı yönetim anlayışıyla Erzurum'u yeniden dizayn edeceklerini söyledi.

26.05.2014 13:18

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gelişim ve kalkınmaya odaklı yönetim anlayışıyla Erzurum'u yeniden dizayn edeceklerini söyledi.

Slovenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Doç. Dr. Milan Jazbec, beraberindekiler Büyükelçi Tatjana Kovacic, Ticari Konsolos Andrej Fercet, Atelje S Şirketi yetkilileri Branko Smolej, Tatjana Miklavc ve Slovenya Cumhuriyeti Erzurum Fahri Konsolosu Memet Seyhan Muratoğlu'yla birlikte Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. Büyükelçi Jazbec, burada yaptığı açıklamada, Başkan Sekmen'e görevinde başarılar diledi. Jazbec, konuşmasında Erzurum'un tarihi, turistik ve stratejik önemine dikkati çekerek, "Erzurum, Türkiye'nin her alanda çok önemli kentlerinden biridir. 2011'deki Kış Oyunları kapsamında yapılan yatırımlarla birlikte kent kıtalara adını duyurmuştur. Bir spor sever olarak şunu ifade edeyim ki, Erzurum'daki atlama kuleleri kalite bakımından Avrupa'nın en iyileri arasında yer almaktadır" dedi. Başkan Sekmen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Erzurum'un her alanda iyi bir konuma geleceğini anımsatan Sekmen, "Kış sporlarında yükselen bir ivme yakalayan kentimizdeki kayak merkezlerinin yüksek standartlara sahip olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Erzurum'u yeniden dizayn edeceğiz. Üretim ve istihdama yönelik fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı müteşebbislere arsa tahsisi gibi birçok kolaylıklar sağlayacağız. Tarihi kadim kentimiz Şehr-i Mübarek Erzurum, inşallah gelişim ve kalkınma odaklı yönetim anlayışımızla çok iyi bir konuma gelecek" diye konuştu.

SEKMEN, SLOVENYA ALPLERİ'Nİ İNCELEYECEK

Slovenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Doç. Dr. Milan Jazbec'in ağustos ayında yapılacak olan Uluslararası Ziraat Fuarı'na daveti sonrası, söz konusu ülkeye gelip Slovenya Alpleri'ni de ziyaret edeceğini belirten Başkan Sekmen, şöyle devam etti:

" Orta Avrupa'nın güneyinde yer alan Slovenya'nın kuzeyindeki dağlık alanlarda kış mevsimi tıpkı Erzurum'daki gibi soğuk ve sert geçer. Tarımsal etkinliğin ön planda olduğu kentlere yapacağımız ziyaretlerde kardeş şehir projesini hayata geçirebiliriz. Bu ziyarette özellikle kış mevsiminin etkili olduğu şehirlerde inceleme yapacağım. Buradaki yerel hizmetlerin nasıl yapıldığını da yerinde göreceğim." Samimi bir atmosferde geçen ziyarette Başkan Sekmen, Slovenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Doç. Dr. Jazbec ve heyete Oltu taşından yapılan ürünleri, Jazbec de Sekmen'e kendisinin yazdığı diplomasiye dair bir roman olan "Ruhun Ötesindeki Gökkuşağı" adlı kitabını hediye etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: 'Erzurum'u Yeniden Dizayn Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement