Erzurum Eksi 5'de Tiyatro - Son Dakika
Güncel

Erzurum Eksi 5'de Tiyatro

Erzurum Eksi 5\'de Tiyatro

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tiyatro Bölümü'nde öğrennim gören öğrenciler tarafından buz gibi havada sokak tiyatrosu sahnelendi.

23.12.2014 16:18

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tiyatro Bölümü'nde öğrennim gören öğrenciler tarafından buz gibi havada sokak tiyatrosu sahnelendi. Tiyatro gösterimi ardından 9'uncu Kolordu Bandosu tarafından verilen konserde ise bazı müzik aletleri çalışmayınca müzik ziyafetine fakültede devam edildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin, 20'nci yılı nedeniyle Dekanlık bir hafta sürecek etkinlikler hazırladı. İlk olarak bugün Tiyatro Bölümü öğrencileri kampüsdeki fakülte binası önünde karla kaplı zemin üzerinde ve buz gibi havada Keşanlı Ali Destan'ını oynadı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düşmesi tiyatro oyununu oynayan öğrencilere zor anlar yaşattı. Üşümemek ve buzda kayıp düşmemek için büyük çaba harcayan öğrenciler, oyunun bir bölümünde çalınan müzikle ısınmaya çalıştı. Öğrencilerin kart tiyatro gösterisi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından alkışlandı.

Tiyatro gösterisinin ardından karlı sahneye bu kez 9'uncu Kolordu Bölge Bando Komutanlığı çıktı. Bandocular Erol Evgin'in 'Sevdan Olmasa' enstrümantal dinletisi fazla sürmedi. Bazı müzik aletlerinin soğuktan etkilenmesi yüzünden bando takımı resitaline fakülte binasında devam etmek zorunda kaldı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmed Kavukçu, "Etkinlikler fakültenin eğitimde 20'inci yılı nedeniyle yapılıyor. Açılış tiyatro bölümünün küçük bir oyunu ile oldu. Aynı zamanda bazıları Müzik Bölümünde öğrencimiz olan 9'uncu Kolordu Bölge Bando Komutanlığı'nın dinletisi ile devam etti. Bir hafta boyunca hazırladığımız 9 ayrı etkinlik yer alacak. Fakat dış mekandaki etkinlikler zaman zaman soğuk engeline takılıyor. Soğuk hava bando ekibini etkiledi. Çünkü ısı eksi yedilere düşüyor. Onun için enstrümanlar da etkilendi. Sokakta başlayan konser içeride devam etti" dedi.

Sokakta ilk kez tiyatro oynadıklarını söyleyen Tiyatro Bölümü öğrenciler ise, "Buzla kaplı zeminde ayağımız kayacak diye çok korktuk. Ama görevimizi başarıyla tamamladık" diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Eksi 5'de Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement