Akçakale'de Eşi ve Çocuklarının Şehit Sayılmasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Akçakale'de Eşi ve Çocuklarının Şehit Sayılmasını İstiyor

Akçakale\'de Eşi ve Çocuklarının Şehit Sayılmasını İstiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Ömer Timuçin, Suriye'deki çatışmalardan atılan havan topu sonucu hayatını kaybeden eşi ve 3 kızının Şehit sayılmasını istiyor.

19.01.2015 12:41  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜSLÜM ETGÜ - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Ömer Timuçin, Suriye'deki çatışmalardan atılan havan topu sonucu hayatını kaybeden eşi ve 3 kızının şehit sayılmasını istiyor.

Suriye'de yaklaşık 4 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle sınırın Türkiye tarafındaki yerleşim bölgelerinde yaşayanlardan da hayatını kaybeden ve yaralananlar oldu.

Ülkelerindeki olaylardan kaçan mağdurlara kucak açan ve dost elini uzatan Şanlıurfalılar, taraf olmamalarına rağmen savaşta çocuklarını ve yakınlarını kaybetti. Çatışmaların devam ettiği 3 Ekim 2012'de Tel Abyad'dan atılan top mermisi ise sınırı aşarak Akçakale ilçesindeki Timuçin ve Özer ailesinin bulunduğu eve düşerek, 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Patlamada 3 çocuğunu, eşini ve kayınbiraderinin eşini kaybeden 45 yaşındaki Ömer Timuçin,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce yaşanan olayı unutamadıklarını ve acılarının hala yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Olayda 3 çocuğunun da yaralanarak aylarca tedavi gördüğünü ifade eden Timuçin, bu süreçte kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

Suriye'deki savaş nedeniyle sınır ilçesi olmasından dolayı en çok Akçakale'nin ve kendilerinin sıkıntı yaşadığını belirten Timuçin, şöyle konuştu:

"Bu süreçte çok acılar çektik, yuvamız dağıldı. Sağolsun dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımız, Genelkurmay başkanımız, milletvekillerimiz ve birçok yetkili bizi ziyaret ederek, acılarımıza ortak oldular. Maddi ve manevi destekte bulundular ancak ben Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan mağduriyetimizin giderilmesi ve eşim ile çocuklarımın şehit sayılması için bize yardımcı olmalarını istiyorum. Başvuruda bulundum ancak 'şimdilik böyle bir kanun olmadığını' söylediler. Bu savaşta benim gibi mağdur olan diğer vatandaşlarla da görüştüm. Onlar da aynı sıkıntıyı yaşıyorlar. Bir an evvel bu konuda bize yardımcı olmalarını temenni ediyoruz. Bizimle ilgisi olmamasına rağmen bu savaştan etkilendik. Bu savaşın bitmesini ve sıkıntı yaşayan Suriyelilerin ülkelerine gitmesini Allah'tan temenni ediyorum.

"Şehit kızı olarak yaşamak istiyorum"

Meryem Timuçin de (11) olaydan önce sıcacık yuvalarında mutlu bir aile olarak yaşadıklarını ancak top mermisinin düşmesiyle birlikte hayatlarının değiştiğini söyledi.

Annesi ve kardeşlerinin Allah katında zaten şehit olduğunu bildiklerini ifade eden Timuçin, "Annem ve kardeşlerimin devlet nezdinde ve tüm Türkiye'nin gözünde şehit olarak görülmesini istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan annem ve kardeşlerimi şehit sayılmaları için bize yardımcı olmalarını istiyorum. Ben ve kardeşlerim şehit kızı olarak yaşamak istiyoruz" dedi.

Aysel Timuçin ise (10) kendisinin de yaralandığı olayda hayatını kaybeden annesi ve 3 kardeşini çok özlediğini ifade etti.

Yaşadıkları zorlu süreçte birçok yetkilinin kendilerine yardımcı olduğunu belirten Timuçin, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 9 ay süren tedavi sürecinin ardından çok şükür iyileştim. Yetkililerden maddi olarak bir şey istemiyorum. Benim tek isteğim, annem ve kardeşlerimin şehit sayılması. Savaş nedeniyle Suriye'de ve Türkiye'de birçok çocuk ve kadın hayatını kaybetti. Artık kimsenin canı yanmasın, kimse ölmesin ve kimse ağlamasın. Artık ne olur bu savaşı bitirin." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akçakale'de Eşi ve Çocuklarının Şehit Sayılmasını İstiyor - Son Dakika


Advertisement