Eski Rektör'ün de Sanık Olduğu 'Çukurova Üniversitesi'nde Yolsuzluk' Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Eski Rektör'ün de Sanık Olduğu 'Çukurova Üniversitesi'nde Yolsuzluk' Davası Başladı

Eski Rektör\'ün de Sanık Olduğu \'Çukurova Üniversitesi\'nde Yolsuzluk\' Davası Başladı

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) 2 dönem Rektörlük yapan Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun da aralarında bulunduğu 48 sanığın üniversite ihalelerinde 'İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet' iddialarıyla yargılanmalarına başlandı.

31.03.2015 15:43

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) 2 dönem Rektörlük yapan Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun da aralarında bulunduğu 48 sanığın üniversite ihalelerinde 'İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet' iddialarıyla yargılanmalarına başlandı.

Çukurova Üniversitesi'nde 2005- 2012 yılları arasında yapılan ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucu o dönem ÇÜ Rektörü olan Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve müteahhit Cumali Kurtar ile birlikte aralarında öğretim görevlisi ve müteahhitlerin de bulunduğu 48 kişi hakkında 'İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet' suçlarından Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Prof. Dr. Akınoğlu 82 yıla kadar, müteahhit Cumali Kurtar 47 yıla kadar, diğer sanıklar ise 7'şer ile 47'şer yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan 48 sanıktan 30'u duruşmaya katılırken, ilk savunmayı yapan Prof. Dr. Akınoğlu, iddianamenin bilirkişi raporunun tekrarı olduğunu belirterek, "Bilirkişi raporunu hazırlayan kişiler güncelliğini yitirmiş kişilerdir. Rapor hatalarla doludur. 2006 yılında ihale yasası değişti. Bu yasadan sanırım bilirkişinin haberi yok. Rektör ihalelerde sorumlu değildir. Bu konuda harcama yetkisi kime ait ise onun imzası vardır" dedi.

'İFLASINDAN BİZİ SORUMLU TUTUYOR'

Sanık Cumali Kurtar'ın müteahhit olarak hastane ihalesini aldıktan sonra iflas ettiğini belirten Prof. Dr. Alper Akınoğlu şöyle devam etti:

"Cumali Kurtar'ın tüm soruşturmalarda ifadeleri çelişkili. İşleri bozulunca ihalesiz işleri almak istedi. Bununla ilgili mühendisleri, hatta beni de tehdit etti. Bununla ilgili açtığım davada Cumali Kurtar, rektörü tehdit etmekten ceza aldı. Daha sonra iftira attı. Kendi batmasından bizi sorumlu tutuyor."

Prof. Dr. Akınoğlu, yerel bir gazetede yazılar yazan Rıfat Söylemez'in müteahhit babasıyla birlikte kendisini ziyaret ederek ihale istediğini, bu isteği yerine gelmeyince hakkında olumsuz yazılar yazmaya başladığını öne sürdü.

Duruşma diğer sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Rektör'ün de Sanık Olduğu 'Çukurova Üniversitesi'nde Yolsuzluk' Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement