Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, başkanlık sisteminin esastan hiç tartışılmadığını belirterek, "Başkanlık sistemi eşittir totaliter sistem gibi bir anlayış ortaya konulmak isteniyor ama bu yanlış" dedi.

08.05.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, başkanlık sisteminin esastan hiç tartışılmadığını belirterek, "Başkanlık sistemi eşittir totaliter sistem gibi bir anlayış ortaya konulmak isteniyor ama bu yanlış" dedi.

Elvan, Antalya Genç İş Adamları Derneği (ANTGİAD) üyeleriyle kentteki bir otelde kahvaltıda bir araya geldi. Lütfi Elvan, burada yaptığı konuşmada, 12 yıl önce Türkiye'de genç iş adamı bulmanın zor olduğunu, bugün ise yurtdışına ihracat yapan çok sayıda Türk gencinin bulunduğunu belirtti.

Bir ülkenin kalkınmasında üretken genç nüfusun etkin rol oynadığını, bu açıdan Türkiye'nin geleceğini parlak gördüğünü aktaran Lütfi Elvan, iş adamlarına seslenerek, yatırımcının önünü açacak birçok çalışmaya imza attıklarını, atmaya da devam edeceklerini söyledi.

OECD'nin raporuna göre, önümüzdeki 10-15 yıllık süreçte, Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyecek ülkeleri arasında yer aldığını vurgulayan Lütfi Elvan, "Türkiye'de güçlü bir istikrar ortamı oluştu, bu istikrar ortamı ile çok nitelikli, vasıflı, dünyadaki gelişmeleri takip eden dinamik nesil yetişti" dedi.

Geçmişte Avrupa'daki Türk işçilerinin Türkiye'deki yakınlarına para gönderdiğini, bugün ise Avrupa'daki Türklerin Türkiye'ye yerleşmek istediklerini belirten Elvan, Avrupa'da "Bin liralık gelirim olsun, Türkiye'de yaşarım" diyen çok sayıda vatandaş bulunduğunu ifade etti.

"Antalya'ya başta ulaşım olmak üzere hizmet için geldim"

Antalya'ya sadece tek bir amaç için geldiğini anlatan Elvan, "Antalya'ya başta ulaşım olmak üzere hizmet için geldim. Ulaşımla ilgili sıkıntıları teker teker çözülmesi için buradayım" diye konuştu.

Antalya'nın en önemli sorununun kent merkezindeki trafik yoğunluğundan kaynaklandığını bildiren Elvan, vatandaşların trafiğin rahatlatılmasını, ulaşımın geliştirilmesini, yeni havalimanı yapılmasını istediğini kaydetti.

Yeni dönemde mevcut yatırımların hızlandırılacağını, yeni projelere de başlanacağını iddia eden Lütfi Elvan, Antalya'ya kazandırılacak üçüncü havalimanı için yer tespitinin yapıldığı bilgisini verdi. Elvan, konuyla ilgili bir heyetin hem karadan hem de havadan inceleme gerçekleştirdiğini söyledi.

Hızlı tren yatırımlarına da değinen Elvan,  şöyle devam etti:

"Hayal gibi görülen birçok yatırımı hayata geçirdik. Antalya hızlı tren projesi, benim Antalya milletvekili adayı gösterilmemden önce başladı. Ben geldikten sonra projeye başlanıldığı gibi iddialar asılsız. 'Şu şunu söylemiş, bu bunu söylemiş' gibi laflarla uğraşmak istemiyorum. Projeleri hayata geçirmek istiyorum. Kim ne söylerse söylesin, çok fazla da ilgilenmiyorum. Benim tek odaklandığım nokta var, Antalya'nın geleceği."

Antalyalıların karşısına projeleriyle çıktığını vurgulayan Elvan, AK kadrolar olarak yapamayacakları vaatlerin sözünü vermediklerini, söz verdikleri icraatları de yerine getirdiklerini belirtti.

Başkanlık sistemi

Elvan, başkanlık sistemi konusundaki bir soru üzerine,  dünyada hızlı değişim ve dönüşüm yaşandığını, bir ülkede dinamik yapı varsa çok hızlı hareket edebiliyorsa, karar alma süreçleri çok hızlı ise başarılı olunabildiğini ifade etti.

Karar alma süreçleri hantal ise değişim ve dönüşüm noktasında sıkıntılar yaşanacağına vurgu yapan Elvan, Avrupa'da bugünkü sorunun temelinde de bunun yattığını söyledi.

Türkiye'de çok hızlı karar alma süreci olmasını istediklerine işaret eden Elvan, "Vesayeti kökünden kazıyan bir anlayış olsun istiyoruz. Başkanlık sistemi diktatörlük, totaliter bir rejim demek değildir, parlamenter sistemde de başkanlık sisteminde de bu tip yapılar vardır. Parlamenter sistem ile başkanlık sisteminin demokrasi açısından birbirinden farkı yoktur" diye konuştu.

Bugün G20 ülkelerinde de başkanlık sistemi bulunduğunu anımsatan Lütfi Elvan, "ABD'de totaliter rejim mi vardır? Yoktur, kongresi var. Bizde başkanlık sitemi olursa meclisimiz olacak, denetim mekanizmalarımız olacak, çapraz kontrol sistemimiz olacak" dedi.

Özgür bir Türkiye'den yana olduklarını, daha çok konuşan, üreten bir Türkiye oluşturmak istediklerini ifade eden Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti olarak vatandaş ne isterse onu yapıyoruz. Vatandaşımızın beklentileriyle bizim beklentilerimiz örtüşmüştür. Onların sorunu, bizim sorunumuz olmuştur. Başkanlık sisteminin esastan hiç tartışılmadığını görüyoruz. Kişiler üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Başkanlık sistemi eşittir totaliter sistem gibi bir anlayış ortaya konulmak isteniyor ama bu yanlış. Amacımız, Türkiye'yi daha hızlı kalkındırmak, geliştirmek, demokrasinin çıtasını daha da yukarıya çıkarmak, bireysel hak ve özgürlükleri daha da ileriye götürmek."

Elvan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından, AK Parti Antalya milletvekili adayı Mustafa Köse de AK Parti döneminde gerçekleştirilen çalışma ve projeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement