Eskişehir'de 3. Boşnaklar Buluşması - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 3. Boşnaklar Buluşması

Eskişehir'de yaşayan Boşnaklar, bu yıl üçüncü defa düzenlenen Boşnak Buluşması'nda bir araya gelecek.

05.09.2015 16:29

Eskişehir'de yaşayan Boşnaklar, bu yıl üçüncü defa düzenlenen Boşnak Buluşması'nda bir araya gelecek.

Mihalıççık ilçesinin Lütfiye köyünde her yıl bir araya gelen Boşnaklar, yarın gerçekleştirilecek, 3. Eskişehir Boşnak Buluşması'nda bir araya gelmek için hazırlıklara başladı.

Şenlik Düzenleme Kurulu Başkanı Remzi Korkut, yaptığı açıklamada, köylerinden çeşitli nedenlerle ayrılan yılda bir defa da olsa tekrar doğdukları, büyüdükleri yere gelmelerine vesile olmak, hasret gidermelerini sağlamak, köklerimizden kopmamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

2012 yılında başlatılan Eskişehir Boşnak Günü'nün bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceklerini anımsatan Korkut, "Geçen yıl Soma faciası nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bu yıl 6 Eylül'de Mihalıççık ilçemizin Lütfiye köyü Belen Yaylası'nda yapmak için hazırlıklara başladık" ifadelerini kullandı.

Remzi Korkut'un başkanlığını üstlendiği ve Halime Korkut, Nurettin Balkan, Mevlüt Balkan, İlyas Balkan, İbrahim Balkan ve Nihal Kara'dan oluşan düzenleme kurulunun şenlik koordinatörlüğü ve düzenleme kurulu sözcülüğüne getirdiği Halime Korkut ise sosyal sorumluluk olarak gördüğü bu etkinlikte görev almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geçmiş yıllardaki gibi bu yılda Eskişehir ve çevresinden geniş bir katılım beklediklerini kaydeden Korkut, şunları bildirdi:

"Piknik alanında toplanıldıktan sonra ebediyete intikal etmişlerimiz ve şehitlerimiz için dua yapılacak. Misafirlerimize öğle yemeğinde de yürütme kurulunun hazırlattığı etli pilavı ve ayran ikram edilecek. Bu ara büyüklerimizin anılarını dinleyeceğiz, çıkarmaya başladığımız köyümüzün soyağacı çalışmasına devam edeceğiz. İkinci, üçüncü kuşak Lütfiyeliler birbirleriyle tanışma fırsatı bulacaklardır. Akşam üzeride yanımızda getirdiğimiz pasta ve böreklerle birlikte çay ikramı yapılacaktır. Daha sonra da katılımcılarımızı uğurlayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 3. Boşnaklar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement