Eskişehir'de "Cumhuriyet Kültür ve Müzik" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de "Cumhuriyet Kültür ve Müzik" Sempozyumu

Eskişehir\'de "Cumhuriyet Kültür ve Müzik" Sempozyumu

Dünyaca Ünlü Piyanist Fazıl Say, Eskişehir'de Düzenlenen "Cumhuriyet, Kültür ve Müzik" Konulu Sempozyumda Konser Verdi.

02.03.2008 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Eskişehir'de düzenlenen "Cumhuriyet, Kültür ve Müzik" konulu sempozyumda konser verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Müzik Eğitimcileri Derneği tarafından ortaklaşa tertiplenen sempozyuma Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, ressam ve yazar Fikret Otyam, gazeteci-yazar Şükran Soner, Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Akbulut ve Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) Genel Başkanı Refik Saydam konuşmacı olarak katıldı. Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, kültür ve sanat adamlarına hep gıptayla bakan birisi olduğunu belirterek, "Ben kültür adamı değilim. Kültür ve sanat dünyasının adamı, ayrı bir formasyonu gerektirir. Ben o dünyaya hep gıptayla bakan, gözlemlemeye çalışan, bir parçası olmadığı için kendi içinde üzülen bir Türk bireyi olarak bugüne kadar geldim. Ama tabii, herhangi bir Türk bireyi olarak bu toplumun meselelerini, gerçeklerini görebildiğim kadarıyla ben de gözlüyorum. Onlardan kendi payıma ders çıkarmaya ben de çalıştım. Hepimizin bildiği bazı gerçekler var. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923'ten itibaren inşa ettiği cumhuriyette ilk korumaya karar verdiği kurum, Devlet Konservatuvarı'dır. Hemen ardından yetenekli gençleri Avrupa'ya gönderip, batı müzik kültürünü öğrenmelerini ve orada yetişip Türkiye'ye gelmelerini isteyen kendisidir" dedi.

Ressam ve yazar Fikret Otyam ise, Fazıl Say'ın gençlik yıllarında azimle müziğe sarıldığını ve başarısının bu azimli çalışmasından geldiğini anlattı. Say'ın bir süre önce "Türkiye'yi terkedebilirim" açıklamasına ilişkin olarak konuşan Oytam, "Fazıl Say, bırakın bunca eserini dünya çapındaki başarılarını, Türkiye'ye yaptığı en büyük hizmet, bıraktığı en büyük eser, yaptığı bu açıklamadır" diye konuştu. Ekşi ve Oytam'ın yanı sıra diğer konuşmacılar da Fazıl Say'a destek verdiklerini açıkladı.

Sempozyumu Fazıl Say, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, YÖK Üyesi Prof. Dr. Engin Ataç ve çok sayıda kişi takip etti. Piyanist Fazıl Say, sempozyum sonunda mini bir konser verdi. Say, konser sonunda yoğun alkış aldı.

(EC-OÖ-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Cumhuriyet Kültür ve Müzik' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement