Eskişehir'de Daktilo Müzesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Daktilo Müzesi Açıldı

Eskişehir\'de Daktilo Müzesi Açıldı

Eskişehir'deki tarihi Şamoğlu Konağı 'Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'ne dönüştürüldü.

15.05.2016 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'deki tarihi Şamoğlu Konağı 'Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'ne dönüştürüldü. Müzede Bülent Ecevit'in daktilo başında oturmuş balmumu heykeli de bulunuyor.

Dede Mahallesi'ndeki Şamoğlu Konağı, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından müze olarak düzenlendi. Müzeye, kullandığı çok sayıda daktilosunu bağışlayan gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu'nun adı verildi. Bülent Ecevit ve Tayfun Talipoğlu'nun balmumu heykellerinin de bulunduğu müzenin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, Mahmudiye İlçe Belediye Başkanı CHP'li İshak Gündoğan, Tayfun Talipoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Tayfun Talipoğlu yaptığı konuşmada ilkokulu ve ortaokulu Eskişehir'de okuduğunu söyledi. Talipoğlu, müzeye katkılarından dolayı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açılışını gerçekleştirdiği müzeyi gezdi, Bülent Ecevit'in daktilo başında otururken yapılmış olan balmumu heykelinin yanında durarak fotoğraf çektirdi.

Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'nde Olivetti, Remington, Halda, Brother, Alpina, Facit gibi 50'den fazla daktilo markası ve çeşidi bulunuyor. Müze, pazartesi günleri haricinde 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Daktilo Müzesi'nin karşısına konulan Eskişehir'in eski belediye başkanlarından Kamil Kaplanlı'nın heykeli de Yılmaz Büyükerşen tarafından açıldı. Büyükerşen, Kaplanlı'nın Eskişehir'e içme suyu olarak kullanılan Kalabak suyunu getirdiğini belirtti.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Daktilo Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement