Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Seyitgazi Belediyesi kış şartlarında her noktaya ulaşmak ve hizmetleri aksatmamak için arazi aracı satın aldı.

07.12.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyitgazi Belediyesi kış şartlarında  her noktaya ulaşmak ve hizmetleri aksatmamak için arazi aracı satın aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediye olarak kış şartları öncesi tedbirlerini almaya devam edildiği bildirildi.

Kış mevsiminde hasta, yaşlı ve yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına koşan Seyitgazi Belediyesi, kış şartlarına uygun arazi aracı satın aldığı ifade edildi.

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, vatandaşların kış şartlarında mağdur olmaması için karla mücadele kapsamında arazi aracı satın aldıklarını belirterek, "Olumsuz hava koşullarında vatandaşlarımızın mağdur olmaması için  gerekli araç alımlarımızı yapıyoruz. 51 mahalleye hizmet  verecek olan yeni aracımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

- Dünya Sivil Havacılık Günü

Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi'nin, Dünya Sivil Havacılık Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İnönü Havacılık Kulübü ile Eskişehir Havacılık Kulübü kurdukları stantlarla destek verdiği bildirildi.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda bulunan Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi'nin ve Sabancı Uzay Evi'nin, Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla düzenlediği ücretsiz etkinliğe çok sayıda Eskişehirli katıldığı aktarıldı.

Sivil havacılığın birçok yönünün tanıtıldığı ve uygulamalı anlatımların yer aldığı stantlarda uçak motorları, radyo kontrollü model uçaklar, uçuş ve paraşüt simülasyonları yer aldığı ifade edildi.

Programda Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından uçuş simülasyonu gerçekleştirildiği kaydedildi.

- "Dans Eden Eşek" oyunu

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu 2015-2016 yılı tiyatro sezonunu "Dans Eden Eşek" isimli çocuk oyunu ile açtı.

Belediyeden yapıan açılamada, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde her Cumartesi sahnelenen "Dans Eden Eşek" oyununu 5 bin çocuk izlediği kaydedildi.

Tek perdelik oyunda, hırsızlık yapmak ya da dürüst olmak arasında seçim yapmak zorunda kalan iki arkadaşın bir eşeği çalmasından sonra yaşadıkları bir dizi komik olaylar yer alıyor.

Anaokulları ve ilkokullardan gelen minik seyircilerin izlediği "Dans Eden Eşek" oyununda dürüstlüğün ve sevginin, hırsızlık ve kötülüğe karşı mutlaka galip geldiğini ve mutlulukla ödüllendirileceği anlatılıyor.

10 yeni kütüphane kazandırılacak

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un en önemli projelerinden biri olan Kütüphane Müdürlüğü kısa süre içerisinde kurduğu 5 yeni kütüphane ile kent halkına hizmet vermeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Zeytindalı Çocuk Merkezi 3 bin 800 kitap, Büyükdere Gençlik Merkezi 3 bin 200 kitap, Emek Mahallesi Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi 7 bin 600 kitap ve OMEK kütüphanesinde 2 bin 800 kitap olmak üzere ilk etapta 17 bin 400 kitapla okurlarına hizmet veren belediye kütüphaneleri, 2016 yılı için hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

İlçe genelinde kurulacak olan yeni kütüphaneler için 200 binin üzerinde bir kitabı bünyesine kazandıran Odunpazarı Belediyesi, 2016 yılında toplam 10 yeni kütüphane ile kent halkına hizmet vermeye devam edeceği kaydedildi.

Belediye kütüphaneleri kısa süre içerisinde 2 binin üzerinde okura ulaştığı ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement