Eskişehir Merkezli Feto/pdy Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Merkezli Feto/pdy Operasyonu

Eskişehir Merkezli Feto/pdy Operasyonu

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eskişehir merkezli başlatılan soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve sayıları 25’e kadar çıktığı belirtilen şüphelinin ifadelerinin alınmasına başlandı.

10.11.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eskişehir merkezli başlatılan soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve sayıları 25'e kadar çıktığı belirtilen şüphelinin ifadelerinin alınmasına başlandı.

Operasyon kapsamında İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat illerinde gözaltına alındıktan sonra Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ile Tepebaşı Emniyet Müdürlüğü Aydıner Hizmet Binasına getirilen şüphelilerin sağlık raporlarının alınmasının ardından ifade vermeye başladığı öğrenildi. Şüphelilerin bulundukları İl Emniyet Müdürlüğü ile hizmet binası önünde çevik kuvvet ekipleri bekletiliyor. Şüphelilerin avukatları da zaman zaman gelerek müvekkilleriyle ilgili işlemleri takip ediyor.

MAHKEME GİZLİLİK KARARI ALDI

Diğer yandan operasyonla ilgili gizlilik kararı alındığı açıklandı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklamada, "FETÖ-PDY'nin Eskişehir deki yapılanması ve illegal faaliyetleri ile ilgili bilgi-belge ve delillerin soruşturulması kapsamında, MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) ve Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde; büyük çoğunluğu ilimizde bulunan yaklaşık 20-25 şüpheli Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ilk etapta gözaltına alınmışlardır. Ön soruşturmanın gizliliği esas olup, ayrıca bu dosya kapsamında gizlilik kararı vardır" denildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Merkezli Feto/pdy Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement