Eskişehir: Sevgi ve Aşk Şehri - Son Dakika
Basın Bültenleri

Eskişehir: Sevgi ve Aşk Şehri

Eskişehir: Sevgi ve Aşk Şehri

Tarihi değerleri ve Porsuk Çayı'nın yanı sıra son yıllarda gelişmişliği ile dikkat çeken Eskişehir'de gezilebilecek pek çok yer var. Şifalı suları, tarihi eserleri, Porsuk Çayı, parkları, yöresel lezzetleri, müzeleri ve modern görünümü ile Eskişehir sizi kendine hayran bırakacak.

13.10.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi değerleri ve Porsuk Çayı'nın yanı sıra son yıllarda gelişmişliği ile dikkat çeken Eskişehir'de gezilebilecek pek çok yer var. Şifalı suları, tarihi eserleri, Porsuk Çayı, parkları, yöresel lezzetleri, müzeleri ve modern görünümü ile Eskişehir sizi kendine hayran bırakacak.

Eskişehir'deki yerleşimin tarihi taş devrine kadar uzanıyor. Hititler, Eskişehir merkezli büyük bir uygarlık kurmuşlar ve efsanelere konu olan ünlü Frig kralı Midas Eskişehir'de yaşamış. Şehrin güneybatısında yer alan Yazılıkaya'da Midas döneminden kalma üstü yazılı, kaya anıtlar var. Persler, Lidyalılar, Makedon kralı Büyük İskender, Roma İmparatorluğu, Bizans, Selçuklular ve Osmanlı'nın egemenliğine giren Eskişehir tüm bu uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır.

Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri sayesinde üniversite şehri olarak bilinen ve pek çok öğrencinin yaşadığı şehir son derece gelişmiş. Eskişehir'e gittiğinizde her anlamda farklı bir havaya bürünmüş son derece modern ama bir o kadar da tarihi bir şehirle karşılaşacaksınız.

Eskişehir'in simgesi haline gelen Porsuk Çayı şehri ortadan ikiye bölüyor. Etrafında pek çok cafe barındıran Porsuk Çayı'nın kıyısında çayınızı yudumlayarak güzel manzarayı seyredebilirsiniz. Ancak Eskişehir'e gittiğinizde Porsuk Çayı'nı sadece görmekle yetinmeyin mutlaka gondol ya da bot gezisine çıkarak şehrin manzarasına bir de suyun üstünden tanık olun. Eskişehir'in sevgi ve aşk şehri olduğunu simgelemek için Porsuk Çayı üstünde oluşturulan Aşk Adası ise gezmek için alternatif bir seçenek. Eğer geziye eşinizle birlikte çıktıysanız bu adaya giderek bir kütüğün üzerine plaka ile eşinizin ismini çakabilir ya da nikah tazeleyebilirsiniz.

Tarihi taş devrine kadar dayanan Eskişehir'de gezilecek pek çok tarihi eser de mevcut. Bunlardan en önemlisi Odunpazarı Evleri. Odunpazarı Evleri, şehrin ilk yerleşim yeri olan Odunpazarı semtindeki Osmanlı zamanından kalma tarihi evlerdir. 19. yüzyıl mimarisini yansıtan Odunpazarı evlerine gittiğinizde Türkiye'nin ilk cam müzesini ve dünyanın tek lüle taşı müzesini de mutlaka ziyaret edin. Eskişehir'e gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz diğer tarihi yerler: Kurşunlu Cami, Seyyit Battal Gazi Külliyesi, Şeyh Edebali Türbesi, Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi ve Frigler döneminden kalan yazıtların bulunduğu Yazılıkaya.

Eskişehir'de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Sazova Park. Özellikle çocukların son derece ilgisini çeken Sazova Park'ta Kalyon(Korsan Gemisi) ve Masal Şatosu'nu gezebilir, yapay gölette su kayağı yapabilirsiniz. Ayrıca Sazova Park'ta Türk mühendislerin çabaları ile yapılan %100 yerli ilk Türk arabası Devrim'i de görmek mümkün.

Parkları, tarihi eserleri, Porsuk Çayı, farklı atmosferi ve birbirinden güzel yerel lezzetleri ile Eskişehir hoş bir hafta sonu seçeneği. Kültür turları kapsamında güzel anılarla dolu unutamayacağınız bir Eskişehir Turu için Anı Tur'u tercih edin.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Eskişehir: Sevgi ve Aşk Şehri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement