Eskişehir Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak: Gerçek Gündem Terör Olayları - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak: Gerçek Gündem Terör Olayları

Eskişehir Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak: Gerçek Gündem Terör Olayları

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kalamak Türkiye'nin gerçek gündeminin terör olduğunu söyledi.

10.04.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kalamak Türkiye'nin gerçek gündeminin terör olduğunu söyledi.

Mustafa Kamalak, Eskişehir'de partisinin Saffron Hotel'de düzenlediği Bölge Hamle Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Kamalak konuşmasına "Basın mensuplarından bir ricam olacaktır. Konu şu; eğer ben bu kürsüde konuştuğum süre içerisinde yanlış, eksik, hatalı bir kelam eder de buradan beni düzeltmeden ayrılacak olursanız hakkım kalır üzerinizde" dedi.

Türkiye'de bugün iki gündem olduğunu ifade eden Mustafa Kamalak, bunlardan birinin halkın gerçek gündemi, diğerinin ise iktidarın ve muhalefetin suni, yapay gündemi olduğunu söyledi. Kamalak şöylye devam etti:

"Halkın gündeminde, gerçek gündemde terör var, işsizlik, adaletsizlik, geçim sıkıntısı var. Peki suni gündemde ne var? Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi, dokunulmazlıkların kaldırılması, son zamanlarda polemikvari tartışması var. Bugün en önemli gerçek gündem terör olaylarıdır. Biz dönemin başbakanı şimdiki cumhurbaşkanını ciddi bakımdan uyardık. 'Açılım, barış süreci diyorsunuz. Bu sürecin sonunda Türkiye ya bölünecektir ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır' dedik. Yandaş medya bizi topa tuttu. eröristler içeriye alındı. Sanki muhteşem Süleymalar büyük zaferlerden geliyormuş gibi, Türk mahkemesini ayaklarına gönderdi. Habur olaylarını hatırlayınız. Ergenekonculukla suçlandık, Balyozculukla itham edildik. Darbecilere destek veriyormuşuz gibi suçlandık."

'HÜKÜMET, PARLEMENTO HEPSİ MASAL, TEK KİŞİ VAR'

Hükümeti Suriye konusunda da uyardıklarını anlatan Mustafa Kamalak, Suriye'ye 15 dakika içerisinde girilebilineceğini ancak 15 yılda çıkılamayacağını, çıkıldığında da kol kanadın kırılıp ülkenin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. Bugün iktidarın Suriye politikasını hiç kimsenin desteklemediğini savunan Kamalak bu konuda geçmişte kendilerini eleştirilerle ilgili olarak da şöyle dedi:

"Bizi Suriye konusunda eleştirenler en ziyade hacılar, hocalar, müftüler, müezzinler, vaizler oldu. Ben burada yüreğinde zerre miktar iman değil, insaf taşıyan herkese sesleniyorum. Ey hacılar, hocalar sizin kitabınız emretmiyor mu ki iki Müslüman topluluk arasında bir ihtilaf belirdiği zaman onların arasını islah ediniz demiyor mu yüce kitabınız. İşte biz o emre uyarak oradaki itilafı işin başında halletmek üzere gittik Esad'ı ciddi anlamda uyardık. Bu görüşmenin sonrasında 5 bin siyasi tutuklu serbest kaldı. Bugün iktidarın Suriye politikasını destekleyen Allah'ın bir tek kulu var mı? Doğru yapıldı diyebiliyor musunuz? Şu nettir. Aslında hükümet, parlamento ve saire hepsi söylemeye dilim varmıyor ama masaldır. Tek kişi var. O tek kişi yanıldığı zaman da bir takım vahim hatalar da karşımıza geliyor"

RUSYA UÇAĞINI DÜŞÜRDÜNÜZ, AYNI İHLAL DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesiyle ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Kamalak, "Rusya'ya dost dedik. Dostun uçağını düşürdünüz. Turizmi mahvettiniz, Antalya'daki narenciye üreticilerini perişan ettiniz. Bir takım eylemler bir takım fedakarlıkları gerektirebilir. Tabi onur meselesidir, olur. İyi ama düşman olduk Rusya ile. Ama aynı ihlal devam ediyor. Dostun uçağını düşürürken mi doğru yaptın? Düşmanın uçağını düşürmezken mi doğru yapıyorsun. Buna da cevap ver. Cevap yok. "

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak: Gerçek Gündem Terör Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement