Estuz, 5 Arap Ülkesine Tuz İhracatına Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Estuz, 5 Arap Ülkesine Tuz İhracatına Hazırlanıyor

Estuz, İzmir Çeşme'de gerçekleştirilen II. Türk-Arap Ülkeleri Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'ndan yüzü gülerek döndü.

11.12.2014 16:50

Yeni iş bağlantılarına imza atan Estuz, yapılan temaslar doğrultusunda Ürdün, BAE, Cezayir, Suudi Arabistan ve Fas'a ihracata hazırlanıyor.

Tuzun dengeli kullanımına çok önem veren ve 'Hayatın Dengesi' yaklaşımıyla çalışan Estuz, 1-4 Aralık tarihleri arasında İzmir Çeşme'de düzenlenen II. Türk-Arap Ülkeleri Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'na katılarak, ürünlerini potansiyel müşterilerine aktarma fırsatı buldu.

Estuz AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, yaklaşık 250 Arap işadamının katıldığı fuarda, toplam 7 ülkeden 25 firma temsilcisi ile görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu görüşmeler doğrultusunda Ürdün, BAE, Cezayir, Suudi Arabistan ve Fas ile ticarete başlayacaklarını düşündüklerini belirten Özdemir, "Deneme alımları olarak gerçekleşecek bu ticari faaliyetlerimizin kalıcı hale gelebilmesi için firmalarla diyaloglarımız devam edecektir" dedi.

Tuz ihracatında lider firma olduklarını belirten Özdemir, şunları kaydetti: "12 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatımız içerisinde, ağırlıklı olarak katma değeri yüksek sofra tuzu, tuzluklu ürünler ve tablet tuz çeşitlerimiz yer alıyor. Dolayısıyla 2015 yılı sonuna kadar ülke sayısını en az 20'ye ihracatımızı da 4 milyon dolara çıkarmayı planlamaktayız."

Özdemir, fuarda ürünlerinin büyük ilgi gördüğüne işaret ederek, özellikle Estuz'un 500 gramlık iyotlu sofra tuzun dikkat çektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Estuz, 5 Arap Ülkesine Tuz İhracatına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement