Etimesgut'ta Yaptırılan Kelebek Su Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Etimesgut'ta Yaptırılan Kelebek Su Parkı Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Etimesgut Elvan Mahallesi'nde yaptırılan yaklaşık 40 bin metrekarelik "Kelebek Su Parkı", Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

20.03.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Etimesgut Elvan Mahallesi'nde yaptırılan yaklaşık 40 bin metrekarelik "Kelebek Su Parkı", Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Gökçek, "Etimesgut'a bu dönemde ne söz verdiysek yaptık. Hayal ettiğim projeyi mimar arkadaşlara çizdirdiğim için "Kelebek Su' adını verdiğimiz bu parka ayrı bir muhabbetim, ayrı bir sevgim var. 16 bin metrekarelik büyük havuzunda ücretsiz olarak çocuklar, büyükler, su ve kayık sefası yapacaksınız" dedi.

"Tavşan, güvercin, çocuk oyun, golf, spor tesisleri, basketbol, mini futbol sahası" adı verilen 13 adacıktan oluşan prestij parkın, tahta köprülerle birbirine bağlandığını anlatan Gökçek, "Gece gündüz parkta ailelerinizle dinlenecek, eğlenecek, yazın sıcak havalarda gelerek çaylarınızı içeceksiniz, havuzda su ve kayık sefası yapacaksınız" açıklamasında bulundu.

-"2 SENE İÇİNDE ULAŞIM DAHA DA KOLAY HALE GELECEK"-

Ulaşımın Etimesgut'ta ciddi bir sorun olduğunu anımsatan Gökçek; bu dönemde ilçeye yapılanları şöyle anlattı:

"14,5 kilometrelik ana yolu, 19 kilometrelik yan yolu, 60 bin ağacı ve 600 bin yeşil alanıyla Ankara Bulvarı'nı Celal Bayar Bulvarı'ndan Etimesgut'umuza bağladık. Şeker Fabrikası bölgesine de ihtiyacı olan altgeçiti yaptık. Başbakanımızın talimatlarıyla, Metromuzu da Etimesgut'umuza, Sincan'ımıza getirdik. Allah nasip ederse, yakın bir tarihte Kayaş'tan başlayıp, Yenikent'e kadar gidecek, Etimesgut'u boydan boya geçecek, eski banliyö yerine hafif raylı sitem çalışmalarını da yapmaya başladık. İnşallah 2 sene içinde ulaşım daha da kolay hale gelecek."

-"PARK YEMYEŞİL VE MASMAVİ BİR ALAN İMKANI SAĞLAYACAK"-

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Etimesgutlu vatandaşlara suların içinde, ağaçlar ve çiçeklerle bezeli 40 bin metrekarelik yemyeşil bir güzellik sunan Kelebek Su Parkı'ndan başta ilçe sakinleri olmak üzere tüm Başkentli vatandaşların aileleriyle birlikte günün her saatinde yararlanabileceklerini bildirdi. Akgül, parkın, 16 bin metrekarelik geniş gölet alanında oluşturulan 13 ayrı adasında başta çocuklar olmak üzere bölge sakinlerine güzel zaman geçirebilecekleri yemyeşil ve masmavi bir alan imkanı sağlayacağını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Etimesgut'ta Yaptırılan Kelebek Su Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement