Evcilmen Yeniden DSP'de - Son Dakika
Politika

Evcilmen Yeniden DSP'de

Evcilmen Yeniden DSP\'de

Antalya’da 15 yıl Muratpaşa Belediye Başkanlığı yapan Süleyman Evcilmen, 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek durumun bir onur mücadelesi haline geldiğini duyurmuştu.

15.02.2014 14:19

Antalya'da 15 yıl Muratpaşa Belediye Başkanlığı yapan Süleyman Evcilmen, 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek durumun bir onur mücadelesi haline geldiğini duyurmuştu. Evcilmen, CHP'den istifasının ardından daha önceleri bir dönem Muratpaşa Belediye Başkanlığını yürüttüğü DSP'den tekrar aday olduğunu açıkladı.

Antalya'da CHP'den Muratpaşa Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve aday açıklamalarında son güne kadar Muratpaşa ilçesinde CHP'nin tekrardan aday olarak göstermesi muhtemel olan Süleyman Evcilmen'in yerine CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen gösterilmişti. Bunun üzerine iki dönem emek verdiği CHP'nin kendisine haksızlık ettiğini ifade eden Evcilmen, mevcut durumun bir onur mücadelesi haline geldiğini duyurup CHP'den 13.02.2014 Perşembe günü istifa ettiğini açıklamıştı.

Evcilmen, daha öncede bir dönem belediye başkanlığı yaptığı Demoktratik Sol Parti'den (DSP) tekrar aday olduğunu Çağlayan Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda açıkladı.

"ONUR MÜCADELESİDİR"

Kürsüye çıktıktan sonra kendisini karşılayan Muratpaşalılara kırmızı karanfil dağıtan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, kürsü etrafında toplananlarla tek tek tokalaşarak teşekkür etti.

Hak etmediği bir davranışla karşı karşıya kaldığını kaydeden Evcilmen, CHP'nin MYK toplantısında yeniden aday olması yönünde alınan kararın uygulanmadığını ve kendisine yapılan haksızlığın onur mücadelesi halinde geldiğini söyledi. "Hak etmediğim bir davranışla karşı karşıya kaldım. Bu mücadelemin adı onur savaşı, onur mücadelesidir" diyen Evcilmen, Muratpaşa adayının sandıkla belirlenmesi halinde sandıkta da birinci çıkacağını söyledi.

"ANKETLERDE AÇIK ARA ÖNDEYDİM"

Muratpaşa adayının belirlenmesi konusunda çeşitli anketlerin yapıldığını ve bu anketlerde diğer adaylara göre açık ara önce olduğunu belirten Süleyman Evcilmen, 9 Şubat'ta Sultan Yeğen'in aday olarak gösterilmesini hazmedemeyeceğini belirterek şöyle konuştu:

"Bir anket yapıldı; açık ara öndeyiz. İkinci beşinci anket yapıldı, hatta son ankette yüzde 68 oy oranıyla birinci çıkan benim ismim verilmedi. Bir buçuk ay önce il başkanı benim ve diğer arkadaşlarımın adını açıkladı. Beni arayıp, 'Hayırlı olsun' dediler. Sonra 9 Şubat'ta yapılan hareketi hazmetmem imkansızdı. İşte bunun mücadelesini burada veriyorum. Şöyle olsaydı bu aday başvuruları içinde ben anketler içinde yüksek çıksam da başvuran adayların birisinin adı verilseydi ben de adayın elini kaldırıp sonuna kadar arkasında dururdum. Beni çağırıp, 'Sayın Başkan Süleyman, biz bu dönem farklı bir adayla yeniden devam edeceğiz' deselerdi namerdim bu hareketi yapsaydım. Arkalarında dururdum. Yanlıştır. Yapılmamalıydı. Empati yapın, benim yerime koyun kendinizi. 15 yıldır bu bayrağı gönderde tutuyordum. Bu hareket normal değildi" dedi.

"MASKELİ İL BAŞKANI SKANDALLARIN ADAMI OLDU"

Kendisine karşı olarak aday gösterilenlerin adaylık süreçlerinin kısa sürdüğüne de değinen Evcilmen, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök'ün Muratpaşa'da gözü olduğunu ve arkadan gizlice siyaset yaptığını savundu. Evcilmen, İl Başkanı Kök'ün "skandalların adamı" haline geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"9 Şubat'ta bir aday arkadaşımızın adı verildi. 3 gün sürdü. Sonra il başkanının adı verildi. Meğer il başkanı maskeliymiş, meğer Muratpaşa'da gözü varmış. Biz yürekli insanlarız. Bunu yapmayız. Ne oldu şimdi? Skandalların adamı oldu. O da geriye çekildi. Şimdi yeni bir isim öneriliyor. Tam bir komedi. Seçime bir fotoğraf olarak baktığımızda artık bakıyorum CHP yeniden dizayn ediliyor. Bana ve benim gibi Kemalist arkadaşlara ne yazık ki yer verilmiyor. Muratpaşa'yı çantada keklik görüp burada yaşayan halkımızı nasılsa verirler, kimi koyarsak koyalım verirler diye özgür iradelerini ipotek altına alıp seçim heyecanı yapılmaz. Muratpaşalı akildir, sakindir, oyunu kime vereceğini bilir, ona göre seçer" diye konuştu.

"RAHAT OLUN O BAYRAĞI GÖNDERDEN İNDİRECEĞİM"

Evcilmen, soyut konuşmayacağını ve her zaman somut delillere dayanak konuştuğunu belirterek yaptırdığı son anket çalışmasını da paylaştı. 4 bin 600 kişiyle yaptırdığı ankete göre yine açık ara önde olduğunu kaydeden Evcilmen, "Rahat olun 30 Mart'ta o bayrağı gönderden indirmeyeceğim. Bu haksızlık yalnızca arkadaşlarıma değil, tüm Türkiye'de yapıldı. O bayrağı gönderde tutan partinin her türlü temsilcisi olan insanlara da yapıldı bu haksızlık" dedi.

CHP'nin içinde birtakım kadroların oluştuğunu ve bu kadrolarda Kemalistlere yer verilmediğini iddia eden Evcilmen, bu saatten sonra gidilecek tek partinin Demokratik Sol Parti olduğunu söyledi. Süreç içinde kimsenin maske takmaya çalışmaması yönünde uyarıda da bulunan Evcilmen, "Kimse maske takmaya kalkmasın. Karşı mesajlar, panik başlamıştır. Pandora'nın kutusu açılmıştır. Bundan sonra hodri meydan. Muratpaşa bizim onurumuzdur" diye konuştu.

DİZELERLE GÖNDERME YAPTI

Muratpaşa'yı karıştırdığını iddia ettiği kişilere seslenen Evcilmen, "Muratpaşa'yı yeniden dizayn etmeye, rant peşinde koşmaya çalışanlara karşı yüreğimizdeki güvercinleri gökyüzüne salarak gök yüzünü beyaza boyayacağız. O tablonun dostluk, vefa, sevgi olacak. Bu son dizeler vefasızlara aktarmadır. Bunu isteyen alsın, isteyen almasın" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından DSP İl Başkanı Metin Oktay, Süleyman Evcilmen'e DSP rozetini takarak elini kaldırdı. Evcilmen ve Oktay, beyaz bir çift güvercini de birlikte havaya atarak Muratpaşa'da yeniden DSP'nin kazanacağını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Evcilmen Yeniden DSP'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • F.UĞUR ÖZGENTAŞ: Çok değerli,Atatürkçü,vizyon sahibi,dürüst ve çalışkan sn Süleyman Evcilmen başkanıma DSP MURATPAŞA adaylığında sonsuz başarı diliyorum,ve Muratpaşa halkının Evcilmen başkanımıza görevi tekrar vereceğine yürekten inanıyorum,bu vesile ile kendisine en içten sevgi ve başarı dileklerimle,YOLUN AÇIK OLSUN SÜLEYMAN EVCİLMEN BAŞKANIM diyorum.2004 CHP ANTALYA İL EĞİTİM SEKRETERİ.UĞUR ÖZGENTAŞ 1 0 Yanıtla

Advertisement