Evinin Önünde Onlarca Çeşit Meyve Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Evinin Önünde Onlarca Çeşit Meyve Yetiştiriyor

Evinin Önünde Onlarca Çeşit Meyve Yetiştiriyor

Ak Parti Korkuteli Belediye Meclis üyesi Emin İsen, evinin önünde 1 dönümlük arazide Türkiye'nin meyve haritasını çıkardı.

13.07.2014 14:35

Ak Parti Korkuteli Belediye Meclis üyesi Emin İsen, evinin önünde 1 dönümlük arazide Türkiye'nin meyve haritasını çıkardı. İsen, her şehrin en meşhur meyvesini bahçesinde yetiştirmenin mutluluk verici olduğunu belirterek "Aslında yetişmez dediğimiz ve ismini dahi duymadığımız birçok meyvenin bu topraklarda da rahatlıkla yetişebileceğini gördüm" dedi.

Korkuteli Oyunyeri camii karşısında evinin etrafını botanik bahçe yapan Belediye Meclis Üyesi Emin İsen, bahçede onlarca çeşit meyve yetiştiriyor. Vaktinin tamamını ziraata ayıran İsen, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde yetişen meyveleri, kendi bahçesinde yetiştirmeye karar verdi. Çeşitli aşılama yöntemlerini de kullanarak Kudret narı, Kivi, Almanya üzümü, Cennet Elması, Süs kabağı, Hünnap, Ahu dudu, Ezan Çiçeği, Şeftali, Kayısı, Erik, Üzüm, ceviz gibi bir çok ürünü kendi bahçesinde yetiştiren Emin İsen, ürünlerinin tadının çok başka olduğunu söyledi.

Ömrünü toprağa adadığını ve toprakla uğraştığını, Korkuteli'ne geldikten sonra kendini tamamen bu işlere adadığını belirten Emin İsen, "Ben vaktimin çoğunu burada geçiriyorum. Türkiye'nin her yerinden yetişen ürünleri burada yetiştiriyorum. Kayısı, ayva, Kudret narı, Kivi, Almanya üzümü, Cennet Elması, Süs kabağı, Hünnap, Ahu dudu, Ezan Çiçeği, Şeftali, Kayısı, Erik, Üzüm, ceviz ne ararsanız yetiştirdim. Normalde Ege'de, Karadeniz'de ve sıcak bölgelerde yetişen ürünler, burada da çok verimli oldu. Tadı da bambaşka. Ben bunlarla uğraşmaktan büyük zevk alıyorum. Nasıl daha güzel olabilirler diye çeşitli denemeler de yapıyorum" diye konuştu.

Bahçesine diktiği bazı meyve fidelerinin bu yıl meyve verdiğini söyleyen Emin İsen, "Kivi ağacı 8 yıldır ürün vermedi. Budama yapmadığımız için ürün vermemiş. Bu yıl budama yaptık ve maşallah iyi de kivi veriyor. Daha önce ismini dahi duymadığım bir çok çiçek ve meyveleri televizyonda gördüm. Bu meyvelerin yetiştiği ülkeleri araştırdım. Meyvelerin yetiştiği ülkelerin ikliminin bu yöre iklimine yakın olduğunu gördüm. Bu tropikal meyve fidelerini yurt dışından getirterek evimin bahçesine diktim. Bazı meyve fideleri ya toprağı beğenmediler ya soğuk havayı sevmediler, kimi fideler de çok sıcaktan dolayı yetişmedi. Alman üzümü salkım salkım vermeye başladı. Kudret narı meyve vermeye başladı. Aslında yetişmez dediğimiz ve ismini dahi duymadığımız birçok meyvenin bu topraklarda da rahatlıkla yetişebileceğini gördüm" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evinin Önünde Onlarca Çeşit Meyve Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement