Expo 2016 Antalya Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Expo 2016 Antalya Resepsiyonu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Gıda güvenliği, biyo çeşitliliği korumak küresel işbirliğini daha önemli hale getiriyor.

19.02.2015 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Gıda güvenliği, biyo çeşitliliği korumak küresel işbirliğini daha önemli hale getiriyor. Dünyada 850 milyon insan açlıkla mücadele ederken, 500 milyon insan obezite ile savaşıyor ve toplamda 4 milyar insan kilo problemi yaşıyor" dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı büyükelçilere resepsiyon verdi. Cer Modern'de düzenlenen resepsiyona Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve büyükelçiler katıldı.

Resepsiyon tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra Eker EXPO 2016 ile ilgili olarak bir konuşma yaptı. Katılımcılara teşekkür ederek 2016 EXPO dünyanın en büyük ve en önemli organizasyonunun Antalya'da yapılacağını belirten Eker, "Bu büyük organizasyonda katılımcılar arasında yatırım olanakları, ticari ilişkiler ve işbirlikleri geliştirilecek. Dünya ölçeğinde gıda kaynağı olarak tarıma verilen öneme katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

21. yüzyılda üç stratejik başlığın olduğunu belirten Eker, bunların gıda, su ve enerji olduğunu kaydetti. Eker, "Gıda güvenliği, biyo çeşitliliği korumak küresel işbirliğini daha önemli hale getiriyor. Dünyada 850 milyon insan açlıkla mücadele ederken, 500 milyon insan obezite ile savaşıyor ve toplamda 4 milyar insan kilo problemi yaşıyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement