Facianın İzlerini Tatille Silmeye Çalışıyorlar - Son Dakika
Güncel

Facianın İzlerini Tatille Silmeye Çalışıyorlar

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, Soma'da maden faciasında yakınlarını kaybeden bazı ailelere, Didim'deki tesislerinde 4 gün tatil imkanı sundu.

25.07.2014 11:38  Güncelleme: 11:30

BAHRİ AŞIK - Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren bazı işçilerin yakınları, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF) davetlisi olarak Aydın'ın Didim ilçesinde tatil yapma imkanı buldu.

TŞOF Didim Eğitim ve Dinlenme Tesis Müdürü Talip Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi yasa boğan maden faciasının ardından zor günler geçiren ailelere destek olmak amacıyla yönetim kurulu kararıyla Didim'deki tesisleri birkaç günlüğüne işçi yakınlarına açma kararı aldıklarını söyledi.

Soma Kaymakamlığı ile yaptıkları görüşmenin ardından ailelere çağrıda bulunduklarını anlatan Özen, durumu uygun olan 86 kişinin olumlu yanıt verdiğini belirtti.

Evlerinden alınan ailelerin Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden Didim'e getirilerek, 4 gün boyunca misafir edildiğini anlatan Apaydın, şunları kaydetti:

"Federasyonumuz, maden faciasında ölen madencilerin ailelerinin tüm masraflarını karşıladı. Aileler büyük acılar yaşadılar, çok üzüldüler. Tatil inşallah kendilerine iyi gelir, moral ve motivasyon olur. Burada istedikleri gibi hareket ediyorlar. İsteyen denize girip serinliyor, isteyen havuza ya da ilçede gezintiye çıkıyor. Onları bir nebze olsun mutlu edebilmek, tebessümlerini görmek bizi de mutlu ediyor, acımız hafifliyor. Allah bir daha böyle acıları ülkemize yaşatmasın."

-İlk kez tekneye binen de vardı

Aileleri Didim'de gezdirdiklerini ve hoş vakit geçirmeleri için kurum olarak her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden Özen, şöyle devam etti:

"Aileleri tekne turuna çıkardık. Bazı koylarda demirleyen tekneden inenler denizin tadını çıkardılar. İlk kez tekneyle gezenlerin ailelerin mutlu olduğunu gördük. Tatil süresince Ayrıca Apollon Tapınağı'nı da  gezdirdik. Aileler çok üzgünler. Kolay bir durum değil, yakınlarını kaybettiler. Kurum olarak sosyal bir proje olarak böyle bir organizasyona imza attık. Bu organizasyonun ailelerin ve çocukların bir nebze de olsa Soma'daki ortamdan uzaklaşmaları için iyi olduğu inancındayız. Kurum olarak elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Facianın İzlerini Tatille Silmeye Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement