Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Güncel

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirterek, "Sizlere her türlü, en güzel ortamı, en güzel imkanı hazırlamak boynumuzun borcu" dedi.

22.05.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirterek, "Sizlere her türlü, en güzel ortamı, en güzel imkanı hazırlamak boynumuzun borcu" dedi.

Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi Tablet Dağıtım Töreni'ne İzmir Kız Lisesinden video konferansla bağlandı.

Lisede 9. sınıfta eğitim gören 200 öğrenciyi temsilen 10 öğrenciye tablet bilgisayarlarını teslim eden Eroğlu, öğrencilik yıllarını hatırladığını söyledi.

Kara tahta ve tebeşirle boğuştuklarını anlatan Eroğlu, şunları dile getirdi:

"Sağ olsun, cumhurbaşkanımız başlattı, akılı tahtalar, tablet bilgisayarlarla sizleri geleceğe hazırlıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Türkiye'nin geleceğinin teminatı sizlersiniz. Sizlerle gurur doyuyoruz. İnşallah sizlere her türlü, en güzel ortamı, en güzel imkanı hazırlamak boynumuzun borcu. Hayırlı olsun. İnşallah güzelliklere vesile olsun. Sizleri seviyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Öğrencilere hitap etmesinin ardından video konferansla Ankara'daki törene bağlanan Eroğlu, İzmir'de FATİH Projesi'nde gelinen noktayla ilgili bilgi verdi.

Kentte 33 bin 150 tablet bilgisayar dağıtıldığını, 8 bin 913 sınıfa akıllı tahta kurulduğunu belirten Eroğlu, "Eğitimde ayrıca artık okular açılınca öğrencilerin ders kitapları, her yıl sayenizde önlerine konuluyor. Şu ana kadar İzmir'de 84 milyon kitap dağıtıldı. Sizlere şükran borçluyuz, sağ olun, var olun" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement