Feshane'de Sındırgı Standına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Feshane'de Sındırgı Standına Yoğun İlgi

Feshane\'de Sındırgı Standına Yoğun İlgi

İstanbul Feshane’de düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri’nde Sındırgı Belediyesi tarafından açılan stant büyük ilgi gördü.

13.09.2014 11:48

İstanbul Feshane'de düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri'nde Sındırgı Belediyesi tarafından açılan stant büyük ilgi gördü.

İstanbul Feshane Kültür Merkezi'nde 11-14 Eylül tarihlerinde düzenlenen tanıtım günleri devam ediyor. Balıkesir Valiliği tarafından ilki geçen yıl Ankara'da düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri'nin ikincisi İstanbul Feshane Kültür Merkezi'nde düzenleniyor. Tanıtım günlerinin 2. Gününde Sındırgı Standını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ziyaret etti. Bakan Güllüce açılan stantları ziyaret ederken en çok zamanı Sındırgı standına ayırdı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce'ye her nakışında ayrı bir anlam olan 3 binlik yıllık tarihe sahip Yağcıbedir Halısı hediye etti. Yağcıbedir halısının Sındırgı ile özdeştiğini ifade eden Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Orijinal Yağcıbedir Halıları Sındırgı'da dokunur. Yağcıbedir halılarında bulunan her nakışın ayrı bir anlamı vardır. Orta Asya'dan göç eden Türkler'den bize kalan bir mirastır. Osmanl'ıya yay yaptıkları için Yağcıbedir adını alan Yörük köyleri tarafından orijinalliği bozulmadan günümüze kadar gelmiştir" dedi.

Balıkesir Tanıtım Günleri kapsamında açılan Sındırgı Standında Pekmez, Susam yağı tadımları yapılırken, Yağcıbedir Halıları, termal turizm, başta olmak üzere ilçenin tüm özellikleri tanıtıldı. Sındırgı'ya bağlı Yaylabayır Mahallesi halk oyunları ekibi gösterisi izleyicileri mest etti. Yaylabayır halk oyunları ekibi gösterilerini gören Bakan Güllüce tekrar Sındırgı standına gelerek yöresel oyunu izledi. Sındırgılı kardeşler tarafından yerel şarkılar eşliğinden oynanan halk oyunları feshaneye gelen misafirleri mest etti. Bakan Güllüce ve beraberindeki heyet gösteri sonunda halk oyunları ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Feshane'de Sındırgı Standına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement