Fethiye Devlet Hastanesinden Kızılay'a Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Fethiye Devlet Hastanesinden Kızılay'a Kan Bağışı

Fethiye Devlet Hastanesinden Kızılay\'a Kan Bağışı

Fethiye Devlet Hastanesi sağlık personeli ve çalışanları Kızılay’a kan bağışında bulundu.

14.10.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Devlet Hastanesi sağlık personeli ve çalışanları Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Fethiye Devlet Hastanesi içersinde Marmaris Birgül Gökmen ve Fethiye Kan alım merkezi ekipleri tarafından gerçekleşen kan bağışı kampanyasında; Fethiye Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uzman Dr. Hasan Kaya ilk kan bağışını yapan kişi oldu.

Kan bağışında bulunmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fethiye Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uzman Dr. Hasan Kaya "Kızılay ile işbirliği gerçekleştirerek hastanemizde kan bağışı kampanyası düzenledik. Kızılay Türkiye'de kan bağışı toplayan tek kurumumuz. Bu önemli kurumun herkes tarafından mutlaka desteklenmesi gerekmektedir. Halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesi lazım. Hastanemizde görev yapan doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları olarak kan bağışı kampanyasına katılmaktayız. Fethiye'de yazın artan nüfus ve büyük bir bölge olması nedeniyle kazalar çok olmakta ve her zaman acil kana ihtiyaç bulunmaktadır. Acil yapılan ameliyatlar ve kazalar nedeniyle kan her zaman hazır olmayabiliyor. Kızılay sayesinde bu ihtiyacı gidererek can kurtarmaktayız. Kızılay her türlü titiz bir çalışma yaparak halkımıza güvenilir ve risksiz bir kan sunmaktadır. Bu bakımdan Kızılay'ın desteklenmesi gerekiyor. Tüm sağlıklı insanların mutlaka kan bağışında bulunması lazım. Herkes her an kaza geçirebilir ve aniden rahatsızlanabilir. Herkesin her an acil kana ihtiyacı olabilir. Dolayısıyla kan bağışının halkımız tarafından ciddi alınması gerekmektedir. Kızılay'ın Fethiye'de her daim açık kan alım merkezi bulunmakta. Bu birime gidip kan bağışında bulunması lazım. Kan bağışı insanın sağlığını bozacak bir durum değil. Zaten kan bağışında ön araştırması Kızılay tarafından yapılmakta. Sağlık açısından risk taşıyan veya sağlığını tehlikeye sokacak unsurlara sahip kimselerden kan alınmamaktadırlar. Bu nedenle sağlıklı insanlara mutlaka Kızılay'a uğrayıp kan bağışında bulunmaları kutsal bir görev olmaktadır. Bizde bugün Fethiye Devlet Hastanesi olarak kan bağışına destek olmaktayız. Bağışta bulunanlara ve Kızılay ekibine çok teşekkür ederim. Fethiye Devlet Hastanesi olarak kan ihtiyacımızı Kızılay her türlü yokluğa rağmen bize sağlamaktadır. Yıllık olarak Fethiye Devlet Hastanesinin 2000 civarında ünite kana ihtiyaç olmaktadır. Yazın artan nüfus nedeniyle kaza sayısının artması, hastanemizin tüm bölgeye hizmet vermesi ve acil ameliyatların çoğalması bakımından bu rakam daha da çok artabilir" dedi.

"FETHİYE'DEN TOPLANAN KAN FETHİYE'YE YETMEMEKTEDİR"

Kızılay kan bağışı merkezi hekimlerinden Dr. Erdem Çelebi Üstün de, "2014 yılında; Fethiye'de bulunan 3 hastanemizin Eylül ayı itibariyle Ocak ayından bugüne kadar almış olduğu kan miktarı 4900 ünite olmaktadır. Kızılay'ın 2014 yılı itibariyle bu zaman kadar Fethiye'de topladığı kanda 3300 ünite civarındadır. Yani Fethiye'den toplanan kan Fethiye'ye yetmemektedir. Giderek artan bir sayı var fakat halkımızın kan bağışında daha çok bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle bu konu ile ilgili çalışmaların fazlalaştırılması gerekiyor. Devlet hastanemiz ile başlattığımız bu çalışma ile bu sayının artacağını düşünmekteyiz. Amacımız kan bağışında sayıyı olabileceğince artırabilmemiz gerekiyor. En azından Fethiye'nin kanı yani Fethiye'nin ihtiyaç duyduğu kanı Fethiye'den toplayalım. Uğur Mumcu parkında kan bağışı alım merkezimiz var. Sağlıklı herkesi kan bağışına bir kez daha davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye Devlet Hastanesinden Kızılay'a Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement