Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında, Zonguldak'ta 193 ve Karabük'te 154 kamu görevlisi ile Kocaeli'de 2 belediye personeli görevinden uzaklaştırıldı.

21.07.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında, Zonguldak'ta 193 ve Karabük'te 154 kamu görevlisi ile Kocaeli'de 2 belediye personeli görevinden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli, okul müdürü, idari personel, memur ve öğretmen olmak üzere 193 kişi açığa alındı.

Karabük'te de darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 154 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, soruşturma doğrultusunda, Milli Eğitim Müdürlüğünde 144, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 7 ve İl Müftülüğünde 3 personelin açığa alındığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca soruşturmanın devam ettiği ve açığa alınan personel sayısının artabileceği bildirildi.

Kocaeli'de yürütülen soruşturmalar kapsamında ise İzmit Belediyesinden 2 personelin görevinden uzaklaştırılmasına karar verildi.

Bolu'da et lokantası kapatıldı

Bolu'da, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, daha önceden örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen bir et lokantası kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğü, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada Düzce Valiliğinin emriyle kapatılan "İsmail'in Yeri" isimli et lokantasıyla bağlantılı olduğu iddia edilen ve üniversite yerleşkesi içinde bulunan et lokantasının faaliyetlerinin durdurulması kararı aldı.

Alınan karar kapsamında üniversite görevlileri et lokantasına giden yolları dubalarla kapatarak, iş yeri yetkilileri ve çalışanlarına faaliyetlerini durdurmalarını tebliğ etti.

AİBÜ Rektörlüğünün, Mili Emlak Genel Müdürlüğüne ait arazide kiracı olarak hizmet veren et lokantası ile ilgili aldıkları faaliyet durdurma kararını hem Milli Emlak Genel Müdürlüğü hem de Bolu Valiliğine gönderdiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement