Fetö'nün Darbe Girişimine Sanatçılardan Tepkiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Fetö'nün Darbe Girişimine Sanatçılardan Tepkiler

Şarkıcı Niran Ünsal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Gün birlik günü. Kol kola girip yürüyeceğiz ve hiç kimsenin bu ülkeyi bölmesine izin vermeyeceğiz.

19.07.2016 14:39

Şarkıcı Niran Ünsal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Gün birlik günü. Kol kola girip yürüyeceğiz ve hiç kimsenin bu ülkeyi bölmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Türk pop müzik şarkıcısı Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananları ilk geceden beri yakından takip ettiğini belirterek, "Haince ve alçakça yapılan bu olayı kınıyorum. Ben hem bir anne olarak hem de duyarlı bir vatandaş, bir müzisyen olarak bu olayların yaşanmasını asla kabul etmiyorum." diye konuştu.

Sivillere ateş eden askerleri bu ülkenin askeri olarak kabul etmediğini aktaran Ünsal, "Üniformalı insan kılığındaki bir sürü yaratık sokaklara dökülmüş, köprüleri kapatmış ve suçsuz masum insanların üzerine ateş açmış. Bu gerçekten kabul edilemez bir durum. Bu sürecin bitmesini ve tekrar ülkemin, insanların, çocukların huzura kavuşmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Niran Ünsal, darbe girişiminin olduğu gece alçak uçuş yapan uçakların meydana getirdiği sese de dikkati çekerek, "Gece yarısı kaç kere çocukların yatak odasına koşturduğumu bilmiyorum. Kimsenin bize bunu yaşatmaya hakkı yok. Üstelik bu ülkenin üniformasını taşıyıp da bunları yapanları asla ve asla affetmeyeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

" AK Parti, CHP ve MHP birlik olduysa, herkesin birlik olması gerekiyor"

Millet olarak aynı bayrak altında hareket edilmesi gerektiğine işaret eden Ünsal, "Çerkez'i, Türk'ü, Kürt'ü, Roman'ı bir çok farklı etnik unsura sahip insanın yaşadığı bu toprakları bölemeyecekler. Ne bayrağı ne toprağı böldürürüz ne de insanları birbirine kırdırırız." dedi.

Niran Ünsal, darbe girişiminin ilk gecesinden itibaren her gün Çengelköy ile Üsküdar meydanında olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu gece de çıkacağım. Çocuklarımı doyurduktan sonra arkadaşlarımla çıkıyorum. İlk gece arabayla çıktık. Sonra durduk ve bir süre yürüdük. İnsanların içinden devam ettik. Beykoz, Üsküdar, Çengelköy ve Kuzguncuk buralarda dolaştık. Hep beraber, bayraklarla birlik beraberlik sloganları attık. Burada herkes kol kola. Burada herhangi bir partinin ayrımı yok. AK Parti, CHP ve MHP birlik olduysa, herkesin birlik olması gerekiyor.

Provokasyonlar olabilir. Ciddi bir tehdit zaten uzun süredir ülkemizde söz konusuydu. Burada gerçekten çok alçakça ve haince bir oyun söz konusu. Dua eden, gerçekten salih amelde olan insanların yüzü suyu hürmetine bu olaylar bir parça bertaraf edildi ama tehlike henüz geçmedi. O yüzden çok dikkatli olmamız gerektiği inancındayım. Gün birlik günü. Kol kola girip yürüyeceğiz ve hiç kimsenin bu ülkeyi bölmesine izin vermeyeceğiz."

"Bu korkunç ve menfur olayı kınıyorum"

Oyuncu Özlem Balcı da geçmişten günümüze çok sayıda askeri darbe gerçekleştiğini hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugüne kadar hiçbir darbeci, halkın iradesinin tecelli ettiği Meclis'i bombalamamıştır. Bu korkunç ve menfur olayı kınıyorum. Sanat çevrelerini ve akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarını, toplumun her katmanını, hiçbir gerekçe öne sürmeden, ülkemizi en az çeyrek yüzyıl geri götürebilecek bu kalkışmayı engelleyecek girişimlerde bulunmaya ve demokrasiye, halkın iradesine sahip çıkmaya, bunun için de gerekli adımları atmaya çağırıyorum."

Muhalefetin ve medyanın darbe girişimi karşısındaki ilkeli tutumunu alkışladığını kaydeden Balcı, "Bu tutumun ülke menfaatleri söz konusu olduğunda yine aynı şekilde gerçekleştirilmesi en büyük temennimdir. Allah bu darbe girişiminin benzeri günleri bir daha yaşatmasın. Gün bir olma, beraber olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür. Çünkü tehdit tektir. Tehdit, Türkiye'nin geleceğidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fetö'nün Darbe Girişimine Sanatçılardan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement