Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

NEW İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türk tarihinde kara bir leke olarak kayda geçtiğini söyledi.

18.07.2016 00:31

NEW İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türk tarihinde kara bir leke olarak kayda geçtiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey'deki Sürdürülebilir Kalkınma Siyasi Forumu toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan Topbaş, FETÖ terör örgütünün darbe girişimi hakkında Anadolu Ajansı muhabirine açıklamada bulundu.

Açıklamasında, darbe girişimini ve saldırıları lanetleyen ve bunun tarihin kara sayfasına geçirdiğini belirten Topbaş, şunları kaydetti:

"Maalesef Türk tarihinde kara bir leke olarak kayda girdi. Çok şükür, hamdolsun, Allah'ın yardımıyla ve milletimizin ferasetiyle farklı kesimlerde olsalar bile, farklı siyasi görüşte olsalar bile 79 milyon insanımız birlikte, bir yumak halinde kenetlendi ve tavrını net olarak ortaya koydu. Meydanları asla bırakmadı. Sokakları bırakmadı. Çünkü arkasından ne geleceği meçhul bir takım sonuçlara açık olduğunu gördü. Sayın Cumhurbaşkanımızın, cumhurun başı olarak, bu konudaki duruşu ve davetine herkes cevap verdi."

"İtfaiyemizin bütün iletişim telefonlarını kesmişler"

Açıklamasında belediyeye yönelik saldırıya da değinen Topbaş, şunları söyledi:

"İtfaiyemizin bütün iletişim telefonlarını kesmişler. Düşünün, şehirde günde 200-300 civarında yangın ihbarı alan itfaiyenin müdahale edememesini planlıyorlar. Belediyemizi işgal edip orada konuşlanıyorlar. Halkımız müdahale etmeye çalışıyor. İçeri girmeye çalışıyorlar. Halkın, çocukların üzerine ateş açıyorlar. Belediyenin önünde 17-20 civarında insanımız hayatını kaybediyor, 40'ın üzerinde vatandaşımız yaralanıyor. Bir çok yerde şehitler verdik, rahmet diliyorum. Yaralılar var, şifalar diliyorum."

"Toplantıları yarıda kestim"

Topbaş, New York'taki toplantıyı yarıda kestiğini ve Avrupa üzerinden Türkiye'ye gideceğini belirterek, "Toplantılarım aslında çarşamba gününe kadardı, toplantıları kestim. THY'nin New York seferleri, gidiş-geliş mümkün olmadı. Avrupa üzerinden Türkiye'ye gitmeyi planladık. Pazartesi öğlen saatlerinde Türkiye'de olacağım." diye konuştu.

New York'ta bulunduğu süre içinde, Türkiye'deki gelişmeleri devamlı yakından takip ettiğini belirten Topbaş, "Biz de buradan gelişmeleri takip edip gerekli talimatları verdik. 24 saat esaslı metrolar dahil bütün ulaşım sistemlerini çalıştırdık, vatandaş rahat hareket etsin diye. Vatandaşımıza oradaki ihtiyaçlarını karşılama adına her türlü lojistik destek verdik" dedi.

Model teşkil eden direniş

Halkın direnişi ve demokrasiye sahip çıkmasının bir model teşkil ettiğini belirten Topbaş, "Ben tekrar vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı, bu zafer milletimizin. Bu tarihe bir kayıt olarak düştü ki bundan sonraki milletlere de bir model teşkil edecek. Halk buna fırsat vermeyecek." diye konuştu.

"Artık sindirilmiş toplumlar yok"

Türk halkının darbe teşebbüsü karşısındaki direnişini Türkiye'nin geleceği açısından da bir daha kimsenin bu işe tevessül edemeyeceğinin bir işareti olarak niteleyen Topbaş, şöyle devam etti:

"Çünkü artık sindirilmiş toplumlar yok. Geçmişteki ihtilallerde yurttaşlarımız sindirilmişti. Zaten sokağa çıkma yasağıyla bunu istediler. İnsanların üzerine ateş açmaları, insanların evine kapanmasını istemeleri, korku ve endişe içindi. Bunu başaramadılar."

"Milli iradeye, demokrasiye ihanet ettiler"

Topbaş konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalandığını dile getirerek, "Her şeyi mübah sayarak, insan hayatını mübah sayarak, vatana, millete, milli iradeye, demokrasiye ihanet ettiler. Bu ihanetlerinin bedeli mutlaka ödetilir, ödeyeceklerdir. Bir başkaları da buna cesaret edemeyecektir." dedi.

"Ben de şehit torunuyum"

Halkın direnişi sırasındaki şehitleri rahmetle andığını ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle temamladı:

"Bu vatan bize şehitlerimizin aziz canlarını toprağa vererek armağan edildi. Ben de bir şehit torunuyum. Neredeyse Anadolu'da her aileden bu şekilde kayıtlar var. Bununla gurur duyuyoruz. Umarız ki milletimiz gelişmiş bir Türkiye'yi yaşasın. Biz kendimizi ortaya koyduk. Bu görevi bu şekilde, bu anlayışla yapmaktayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement