Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Ekonomi

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ankara İş Dünyası Platformu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'in başkanlığında olağanüstü toplandı.

18.07.2016 17:23

Ankara İş Dünyası Platformu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'in başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından yayımlanan ortak bildiride, paralel devlet yapılanmasına mensup ve yandaşların finansman kaynaklarının kurutulması için iş dünyasından da temizlenmesi gerektiği bildirildi.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, Özdebir başkanlığındaki toplantıya, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD), Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), Akyurt Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKSİAD), Genç Girişim Yönetişim Derneği (GGYD), Kazan Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD), Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD), Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV), Hasanoğlan Sanayici ve İşadamları Derneği (HASSİAD) ile Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesinden başkan ve yönetim kurulu üyesi düzeyinde katılım oldu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir tarafından okunan bildiri ile darbe girişimi kınanırken, "Millet iradesine karşı yapılan darbe girişimi, halkımızın demokrasiye sahip çıkmasıyla sonuçsuz kalmıştır. Halkımızın güçlü bir irade göstererek demokrasiye sahip çıkmasının, olumlu siyasi ve ekonomik sonuçları olacaktır. Demokrasi güçlendikçe ekonomi de güçlenecektir." ifadesine yer verildi.

Tarihimize kara bir leke olarak geçecek darbe girişimini gerçekleştiren paralel devlet yapılanmasına mensup hainlerin en kısa sürede hukuka uygun bir biçimde hak ettikleri en ağır cezalara çarptırılması istenilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Paralel devlet yapılanması mensup ve yandaşlarının devlet kurumlarından olduğu gibi, finansman kaynaklarının kurutulması için iş dünyasından da temizlenmesi gerekmektedir. Ekonomimizin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu bu darbe girişimi bir kez daha göstermiştir. Ekonomi yönetimi ve Merkez Bankasının almış olduğu tedbirler sayesinde darbe girişiminin ekonomi üzerinde hemen hemen hiçbir etkisi olmamıştır. Piyasalar hızla kendi dinamiklerine geri dönmüştür. Bundan sonra bize düşen daha çok çalışmak, işimize devam etmek. Bizde Ankara'daki iş dünyasının temsilcileri olarak işimizin başındayız, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement