Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Politika

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şanlı Türk ordusunun üniformasını üzerine giyip bu millete silah kaldıran, Türk askeri değildir.

19.07.2016 00:19

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şanlı Türk ordusunun üniformasını üzerine giyip bu millete silah kaldıran, Türk askeri değildir. Bunlar Türk askeri olamaz. Bizim şanlı ordumuzun içindeki bu çürükler, bu hainler ortaya çıktı. Bu hainleri tek tek ayıklayacağız." dedi.

Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun milletvekilleri ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Kılıç, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu anımsattı.

"Bu bayrak bizim bayrağımız. Bu devlet bizim devletimiz. Bu devleti bir araya getiren de aziz Türk milletidir." diyen Kılıç, "Biz kendi onurumuzu, namusumuzu her türlü vatan hainlerine karşı koruruz, korumakta da kararlıyız." şeklinde konuştu.

Hiçbir zaman mili iradeye uzanan ellerin karşısında geri kaçmadıklarını ve kaçmayacaklarını vurgulayan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Hiç bir zaman kaçmayacağız. Her zaman dik duracağız. Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardır; 'Diklenmeden dik durmak.' Özellikle sizden rica ettiğimiz bir şey var. Bugün bu bayrağın altında hepimiz biriz. Hiçbir şekilde aramızda bir siyasi farklı düşünce yoktur. Biz burada birlik ve beraberlik içinde ordumuzun başkomutanı, ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı 12.i Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanlara çıkın, mili iradeye sahip çıkın." direktifiyle, talimatıyla buradayız ve hep beraberiz. Bugün her bir vatandaşımız, yanındakiyle el ele kol kola olacak. Bugün farklı bir konuşma günü değil, siyasi farklılık günü değil. Çünkü bu milletin namusuna uzanan ellerin karşısında bizim dik durmamız lazım. Şanlı Türk ordusunun üniformasını üzerine giyip bu millete silah kaldıran, Türk askeri değildir. Bunlar Türk askeri olamaz. Bizim şanlı ordumuzun içindeki bu çürükler, bu hainler ortaya çıktı. Bu hainleri tek tek ayıklayacağız."

TBMM'nin Türk milletinin iradesinin tecelligahı olduğunu aktaran Kılıç, şöyle konuştu:

"Kurtuluş Savaşı'nda Samsun'dan başlayan yürüyüş TBMM'nin kurulmasıyla devam ederken sizin milli iradenizin tecelligahı olarak hiçbir zaman saldırı altına girmemiştir. Bu gözü dönmüş caniler, bu teröristler, bu haşhaşiler milli iradenin tecelligahı meclisi bombaladılar. Bunun hesabını fitil fitil verecekler. Biz, sizlerle beraber bunu sağlayacağız. Ancak, TBMM'deki bütün siyasi partiler, bütün milletvekilleri, bütün genel başkanlar ve başbakanımız ortak bir bildiriye imza attı. Bu birliktelik ruhunu koruyalım. Bu, ihtiyacımız olan şeydir. Çünkü yarın bir gün bölücüler önümüze çıktığı zaman hep birlikte onları yok edeceğiz. Bugün gözaltılar, tutuklamalar, görevden alınmalar devam ediyor. Ancak meydanları boş bırakmayacağız. Hukukun içindeki dik duruşumuzu ortaya koyacağız. Biz, bize yakışanı yapacağız. Dik duracağız. Gerekeni yapacağız ama siz meydanlardan çekilmeyeceksiniz. Ta ki başkomutanımız 'gidebilirsiniz' diyene kadar meydanlardayız. Bu haşhaşiler, bu ülke için canını ortaya koymuş olan kardeşlerimizi de şehit ettiler. Bu FETÖ yok olacak. Yok olmaya mahkumdur. Başındaki de gelip burada hesap verecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti, 100'üncü yılında da 2053'te de 2071'de de burada olacak ve tarih bu haşhaşileri mahkum, olarak, hain olarak anacak. Bu nedenle bir olmaya beraber olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement