Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Karabük Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimini kınadı.

19.07.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimini kınadı.

Karabük Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özcan, odanın toplantı salonunda yaptığı açıklamada, Türkiye'de tüm kurumların, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, basın kuruluşlarının demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkesin büyük bir mutluluk duyması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve meclisteki tüm siyasi partiler, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşundan dolayı kutladıklarını ifade eden Özcan, "15 Temmuz gecesi milletimiz, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimiz ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruşu, en büyük takdiri hak etmektedir." diye konuştu.

Darbe karşısında direnen güvenlik güçlerine teşekkür eden Özcan, şunları söyledi:

"Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir irade istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir başka seçenek yoktur. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Allah'a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu belayı ve fitneyi durdurduk. Bu şerden, demokrasimiz, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar ise, 15 Temmuz gecesi milletin ve milli kurumların, demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önlediğini söyledi.

Halkın sandığa ve demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Acar, "Allah'a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allahın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk. Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceklerini vurgulayan Acar, iş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement