Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Balıkesir'de oda, borsa, esnaf ve iş adamları derneklerinden oluşan 21 farklı kuruluş, yaptıkları ortak basın açıklaması ile FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

19.07.2016 15:12

Balıkesir'de oda, borsa, esnaf ve iş adamları derneklerinden oluşan 21 farklı kuruluş, yaptıkları ortak basın açıklaması ile FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Toplantıda ortak bildiriyi okuyan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, demokrasi vurgusu yaptı. 15 Temmuz gecesi milletin ve milli kurumların, demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önlediğini söyledi.

Uğur'un okuduğu bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz."

Toplantının son bölümünde konuşan Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ise demokrasiye sahip çıkılmasından dolayı bağlı olduğu borsa ve şahsı adına herkese bir kez daha teşekkür etti.

Kula, ayrıca Balıkesir'in demokrasi şehidi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Polis Turgut Solak'ın ailesine, oda ve borsalar olarak alacakları ortak kararın ardından, destek olacaklarını açıkladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement