Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Afyonkarahisar ve Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

20.07.2016 01:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar ve Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Afyonkarahisar'da Anıtpark Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "İdam isteriz" sloganları attı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete, millete ve cumhurbaşkanına darbe girişiminde bulunulduğunu belirterek, terör örgütü elebaşısının şizofren bir deli olduğunu söyledi.

Özkaya, "O, dünyanın kendisi için yaratıldığını ve bunun için de özel seçilmiş bir kişi olduğuna inanmaktadır. Kendisinin hipnoz ettiği, inandırdığı insanlar maalesef onun verdiği talimatlarla her türlü faciayı bu aziz millete yaşattı." dedi.

Darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin de bombalandığını, o sırada orada olduğunu anlatan Özkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkın çağrısına karşılık vatandaşların, "Ferman başkomutanınsa meydanlar bizimdir." diyerek, canları ve kanları pahasına darbeye karşı koyduğunu kaydetti.

Vatandaşlar, alana gelen İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kenan Topçu'ya yoğun ilgi gösterdi.

Alanda İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurduseven ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çolak da hazır bulundu.

Tekirdağ

Valilik önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, pankart, afiş ve Türk bayraklarıyla "Darbeye hayır", "Seninleyiz Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek" sloganları attı.

Vali Mehmet Ceylan, 4 gündür vatandaşların meydanlarda beklediğini, devlete, millete ve halka karşı yapılan ihanetin karşısında dimdik duran Tekirdağlıların bu kutsal nöbetinin yerine ulaştığını söyledi.

Bu ihanet hareketini yapanların yaptıklarının kendi başlarına yıkıldığını, devlet olarak kendilerinin de vatandaşlarla sonuna kadar direndiklerini anlatan Ceylan, şunları dile getirdi:

"Hiçbir şekilde hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti'ni, demokrasimizi yıkamadı. Dimdik ayaktayız. Bu kutsal görevi hep birlikte yapıyoruz. Ben ayrıca sizlere şunu belirtmek istiyorum. Bu güzel, bu onurlu bekçiliği yaparken, kesinlikle birtakım çevrelerin yapmak istedikleri şeylere de fırsat vermeyin. Burada birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve direnişimizi gösterip bize karşı oynanacak oyunlara da gerçekten uyanık şekilde olalım. Ben bu demokrasi nöbeti için yaptığınız onurlu hareketi tebrik ediyorum."

Çorlu

AK Parti İlçe Başkanlığı önünde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Seninleyiz Cumhurbaşkanım" sloganları attı ve İstiklal Marşı okudu.

Vatandaşlar, kortej oluşturup sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Omurtak Caddesi'ne kadar yürüdükten sonra aynı güzergahtan geri dönen gruba yoldan geçen vatandaşlar da korna çalarak destek verdi.

Merkez Süleymaniye Camisi'nde de yatsı namazına müteakip darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek'in kıldırdığı namaza Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve AK Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay da katıldı.

Çerkezköy

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, yaptığı konuşmada, 4 gündür Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasi nöbetleri düzenlendiğini söyledi.

Milletin sevdalıları, vatan sevdalılarının meydanları boş bırakmadığını kaydeden Öğe, "Sokağı teslim etmeyeceğiz. Bu akşam da yine meydanlardayız ve meydanlarda olmaya da devam edeceğiz. Gün, milletçe kenetlenme günüdür, gün yaşadığımız kabusu tarihin mezarlığına gömerek kardeşliğimizi ve istikbalimizi birlikte yeniden inşa etme günüdür." diye konuştu.

Daha sonra İstiklal Marşı ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Malkara

Malkara'da darbe girişimine tepki için "birlik ve beraberlik yürüyüşü" düzenlendi.

Her yaştan vatandaşın katıldığı yürüyüş, Türk bayrakları eşliğinde Hükumet Konağı önünden başlayarak, 14 Kasım, Cumhuriyet Caddeleri ve Atatürk Bulvarı boyunca devam etti.

Malkara Kaymakamı Osman Altın, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi bu milletin tarihinde hiç görmediği bir şekilde acımasız, vicdansız ve ahlaksız bir girişime maruz kaldığını vurguladı.

Milletin bu coğrafyadaki demokratik toplum düzeninin Türk ordusu içinde yuvalanmış bir grup hain tarafından yıkılmak istendiğini hatırlatan Altın, "FETÖ/PDY terör örgütü mensupları milletin dik duruşu sayesinde amaçlarına ulaşamadan kıskıvrak yakalandı. Şimdi Türk adaleti bu hain saldırıyı tertipleyen ve icra edenlere hak ettiği cezayı verecektir." dedi.

Konuşmaların ardından ilçede görev yapan imamlar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Hayrabolu

Hayrabolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto amacıyla sloganlar atarak, zaman zaman tekbir getirdi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci talimatına kadar demokrasi nöbetine, milli irade nöbetine devam edeceklerini belirterek, bunun bir parti veya siyasi mesele olmadığını, destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar tarafından darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement