Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki son "demokrasi nöbeti" ile protesto edildi.

11.08.2016 00:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki son "demokrasi nöbeti" ile protesto edildi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından Şehzadebaşı Camisi'nde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan 240 kişi için mevlit programı düzenlendi. Mevlidin ardından, şehitler için okutulan 240 hatmin duası yapıldı. Edilen duaya, hem cami içinde hem de Saraçhane'de toplanan binlerce vatandaş "amin" dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece 17 vatandaşın şehit olduğu Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde 26 gündür devam eden "demokrasi nöbeti"nin sonuncusunda, binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayrakları ve sloganlarla darbe girişimine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, alandakilere hitabında, vatandaşların büyük bir destan yazdığını belirtti.

Vatandaşların gözünü budaktan esirgemediğini anlatan Topbaş, "Bayrağımızın rengine renk ilave ettik asil kanlarımızla. Türkiye'nin önüne çıkarılan en büyük darbe engelini aştınız. Yüreklerinizi birleştirdiniz. İmanlı yüreklerle 'hodri meydan' diyerek, meydanlara döküldünüz. Meydanları, kamu binalarını işgalden kurtardınız, tankları ellerinden aldınız ve dünyaya bir haykırış ortaya koydunuz. Dediniz ki 'Milli irade dışında hiçbir şey, yönetimlerde söz sahibi olamaz. Halka rağmen hiçbir güce fırsat vermeyiz.' Bu duruşunuzla hem bizim hem evlatlarımızın hem de ülkemizin geleceğini kurtardınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de darbe girişiminden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

Vatandaşlar daha sonra alandaki dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı ilgiyle izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement