Fetö'nün Gürcistan'daki Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Gürcistan'daki Faaliyetleri

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Gürcistan'da 8 okuluyla eğitim alanında, Gürcistan Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (GÜRSİAD) adı altında da iş dünyasında faaliyetlerini sürdürüyor.

24.07.2016 11:57

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Gürcistan'da 8 okuluyla eğitim alanında, Gürcistan Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (GÜRSİAD) adı altında da iş dünyasında faaliyetlerini sürdürüyor.

Kamuoyunda FETÖ'nün olarak bilinen 7 okul ve bir üniversitesinin başkent Tiflis'in yanı sıra Kutaisi, Batum, Rustavi ve Marneuli kentlerinde eğitim vermeye devam ettiği biliniyor.

FETÖ'yle bağlantılı olduğu bilinen Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (İBSU), Özel Demirel Koleji, Işık İlkokulu, Nikoloz Tsereteli Uluslararası Okulu Tiflis'te, Niko Nikoladze İlköğretim Okulu ve Lisesi Kutaisi'de, Şahin İlköğretim Okulu ve Lisesi Batum'da, Rustaveli İlköğretim Okulu ve Lisesi de Rustavi kentinde faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca Marneuli kentinde de örgüte bağlı bir okulun olduğu biliniyor.

Ülkede 1993'den bu yana eğitim veren okulların, bünyesinde faaliyet gösterdiği Çağlar Eğitim Kurumları'nın adının yakın zamanda "Özel Demirel Koleji Şirketi" olarak değiştirildiği öğrenilmişti.

FETÖ'yle bağlantısı olduğu bilinen iş adamları tarafından Eylül 2013'de kurulan GÜRSİAD, Gürcistan'da ve Türkiye'de düzenlenen forum ve etkinliklere iştirak ediyor. Gürcistan'da çeşitli şirketler açarak ve fuarlar düzenleyerek faaliyetini sürdüren dernek aynı zamanda FETÖ'ye ait olduğu bilinen eğitim kurumlarıyla da yakın işbirliğine girmişti.

GÜRSİAD 2014'te "Uluslararası Karadeniz Üniversitesi" ile bir iş birliği memorandumu imzalamıştı. Memorandum, üniversiteden mezun olan öğrencilerin GÜRSİAD'da staj yapması, istihdam edilmesi, ortak seminer ve eğitim alanında çeşitli ortak programların düzenlenmesi, öğrencilere tecrübe kazandırmak için gereken desteğin verilmesi gibi konuları içeriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Gürcistan'daki Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement