Filipinler Heyeti Ebso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Filipinler Heyeti Ebso'yu Ziyaret Etti

Filipinler Senatosu Başkanı Franklin Drilon başkanlığındaki heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret etti.

27.04.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler Senatosu Başkanı Franklin Drilon başkanlığındaki heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret etti.

EBSO Başkanı ve Filipinler İzmir Konsolosu Ender Yorgancılar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Filipinler ile ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Filipinler'de balıkçılık, turizm, mobilya, gıda ve tekstil sektörlerinin öne çıktığına dikkati çeken Yorgancılar, "Filipinler'den ülkemize gelen turist sayısı 60 bin, Türkiye'den giden turist sayısı ise 3 bin civarında. Bunlar çok düşük rakamlar. Türkler daha çok Tayland, Singapur, Malezya ve Vietnam gibi ülkeleri geziyorlar. Turizm sektörü gelişecek, ticaret artacak. Bu açıdan bakıldığında imkanların değerlendirilmesi önemli" dedi.

Mermer sektöründe Çin'in Filipinler'in partner ülkesi olduğunu, Filipinler ile Çin arasında serbest ticaret anlaşması bulunduğunu hatırlatan Ender Yorgancılar, mermer ve diğer sektörlerde işbirliği imkanlarının artırılmasında iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Filipinler Senatosu Başkanı Franklin M. Drilon ise Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirtti.

Efes Antik Kenti'nin güzelliğinden çok etkilendiğini kaydeden Drilon, "İzmir'de bulunduğum için çok mutluyum. Efes Meryem Ana'dan çok etkilendim. Efes iki ülke arasında turizmde işbirliği için önemli fırsat imkanı yaratabilir" dedi.

Filipinler heyeti, Ege Bölgesi'ndeki turizm ve sanayi olanakları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filipinler Heyeti Ebso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement