Filistinli Babanın Tek Umudu Türkiye - Son Dakika
Yerel

Filistinli Babanın Tek Umudu Türkiye

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda annesi, kardeşi ve yeğenini şehit veren, oğlu da keskin nişancı ateşiyle yaralanan Filistinli babanın tek umudu Türkiye Jamal Muhammed Aloarra: "Filistin halkının yanında bir tek Türkiye oldu.

29.09.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN ERCAN - İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda annesi, kardeşi ve yeğenini şehit veren, oğlu da keskin nişancı ateşiyle yaralanan Filistinli babanın tek umudu Türkiye.

İsrailli keskin nişancının 3 mermisiyle ağır yaralanan oğlunun tedavisi için İzmir'e gelen baba Jamal Muhammed Aloarra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye Ramazan ayında düzenlediği saldırılarda annesi, kardeşi ve yeğenini kaybettiğini, evlerinin yıkıldığını anlattı.

Oğlu Ali Jamal Al Aloarra'nın sokakta yürürken İsrailli keskin nişancının hedefi olduğunu ve vücuduna aldığı mermilerle ağır yaralandığını dile getiren Aloarra, şöyle konuştu:

"Hiçbir suçumuz, günahımız yokken İsrail bunları bize yaptı. Oğlum yaralandığında telefonla bizi aradı. Annesiyle birlikte yalın ayak koşa koşa gittik ve zar zor onu bulunduğu yerden alıp hastaneye götürebildik. Telefon olmasaydı oğlum şu anda hayatta olmayacaktı. Oğlumun imkanlar dahilinde Gazze'de tedavisi yapıldıktan sonra Türkiye devreye girdi ve buraya geldik. Burada tedavimiz devam ediyor. Bunun için Filistin halkı olarak Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkiriz. Filistin halkının yanında bir tek Türkiye oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bize yapılanların hesabını İsrail'e sormasını istiyorum."

-Sokakta yürürken keskin nişancının hedefi oldu

Gazze'de üniversite eğitimi alan 19 yaşındaki Ali Jamal Al Aloarra ise sokakta yürürken evine 100 metre mesafede İsrailli keskin nişancının ateşiyle omzundan vurulduğunu, yere düştükten sonra atılan ikinci ve üçüncü merminin ayağına geldiğini anlattı.

Yanındaki telefonla babasını aradığını ifade eden Aloarra, "Babam ve annem gelip beni oradan aldı ve hemen hastaneye götürdü. 4-5 saat bekledikten sonra ameliyata alındım. İki kere ameliyat oldum. Bacağıma platin takıldı. Türkiye'nin devreye girmesiyle buraya geldim ve tedavilerim yapılıyor. Burada her türlü imkan var ve her istediğimiz de yerine getiriliyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin reisi Erdoğan'a şükranlarımızı iletiyoruz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filistinli Babanın Tek Umudu Türkiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement