Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmaları Başladı

Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmaları Başladı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: "Yeni sezonun fındık rekoltesini belirlemek üzere bugün itibariyle çotanak sayımına başlandı"

24.06.2013 10:37

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Yeni sezonun fındık rekoltesini belirlemek üzere bugün itibariyle çotanak sayımına başlandı" dedi.

Cörüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl fındıkta tahmini rekoltenin ortaya çıkarılması amacıyla bazı ilgili kurumlardan da alınan temsilcilerle birlikte sayım yapıldığını belirtti.

Çotanak sayımının Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başkanlığında gerçekleştiğini ifade eden Cörüt, "Ordu merkez olmak üzere ilçelerimizdeki bahçelerde rekolte tespiti için uzman ekipler çalışmalarını başlattı" diye konuştu.

Kısa süre içerisinde çotanak sayımını tamamlayarak tahmini rekolteyi ortaya çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Cörüt, şöyle devam etti:

"Yeni sezonun fındık rekoltesini belirlemek üzere bugün itibariyle çotanak sayımına başladı. Sayım tüm ilçelerimizdeki arazide gerçekleşecek. Çalışmalarda ziraat odaları, tarım il müdürlükleri, ihracatçılar birliği, borsalar, üniversiteler, Fiskobirlik, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü ve fındık sektörünün diğer paydaşları yer alıyor. Amaç kısa sürede çalışmayı tamamlayıp kamuoyu ile bu sezonun tahmini rekoltesini paylaşmak."

Cörüt, daha önce de belirttikleri gibi bu sezonun rekoltesini düşük beklediklerini ancak tüm üreticiler gibi çalışmaların tamamlanmasını kendilerinin de beklediğini sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement