Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 26 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 26 Yaşında

Elazığ'da 21 Nisan 1988 tarihinde İçişleri Bakanlığının izniyle kurulan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin çeyrek asrı geride bırakarak 26 yaşına girdiği açıklandı.

03.11.2014 13:58

Elazığ merkez olmak üzere Malatya, Tunceli, Bingöl, Muş illerini de kapsam alanına alan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetinin kurucusu ve Başkanı Gazeteci-Yazar Mehmet Topal, cemiyetin 26 yılı nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetinin kurucular kurulunda benimle birlikte Elazığ Medyasının o dönemdeki mümtaz şahsiyetlerinden Aydın Meral, İsmet Turan, Ahmet Kaya, Coşkun Bingöl, Şükrü Kacar ve Şeref Tan yer aldılar.

Bu kurucu arkadaşlarımızdan İsmet Turan, Ahmet Kaya, Coşkun Bingöl ve Şeref Tan'ı birer birer ölümleri bizlerden ayırdı. Bu önemli günümüz nedeniyle hepsini rahmet ve şükranla yad ediyorum. Kurucu yönetim kurulumuzdan bugün 3 kişi hayattayız. Ben, Aydın Meral ve Şükrü Kacar hocamız.

Cemiyetimizin geride bıraktığı çeyrek asrında Başkanlık yapan ve yönetim kurullarında görev alan tüm meslektaşlarıma, üyelerimize, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini bugüne kadar her türlü güçlüğü sineye çekerek yaşattıkları için en kalbi duygularla teşekkürü bir borç biliyorum.

Bölgemizin içinde bulunduğu üzücü olaylar nedeniyle herhangi bir etkinli yapmayı prensip olarak uygun bulmuyoruz. İnşallah daha sonraki yıllarda bizden sonra göreve gelecekler arkadaşlarımız bunu gerçekleştirir biz de kendilerine yardımcı oluruz.

Benden önceki dönemlerde meydana gelen bazı dargınlıkların ve küskünlüklerin artık bitirilmesi, herkesin bu çeyrek asırlık cemiyetin çatı altında bir olunması, var olunması benim en büyük arzumdur. Birlikten kuvvet doğar. Ayrılıklar iki tarafı da zayıf kılar. O zaman yapılacak en mantıklı hareket bölgenin ve Elazığ'ın bu çeyrek asırlık Cemiyetini hep birlikte daha ileriye ve daha güzel günlere taşımak olmalıdır. Ocak ayı içinde olağan genel kurulumuzu yapacağız. Şimdiden 92 üyemizi genel kurula icabet etmeye davet ediyorum. Cemiyetin sıkıntılı bir döneminde Başkanlığı kabul etmiştim. Yeni dönemde bayrağı arzu eden arkadaşlarıma bırakmaya hazırım." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 26 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement