Demirtaş: PKK'dan ve Hükümetten Silahların Susturulmasını İstiyoruz - Son Dakika
Politika

Demirtaş: PKK'dan ve Hükümetten Silahların Susturulmasını İstiyoruz

Demirtaş: PKK\'dan ve Hükümetten Silahların Susturulmasını İstiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK'dan ve hükümetten silahların susturulmasını istiyoruz. Darbe tehdidi sürüyor. FETÖ'cü kriptolar ve Erdoğan düşmanları var." dedi.

20.09.2016 12:21  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, yeni bir darbe tehdidi olduğunu belirterek, "Darbe tehdidi sürüyor. 15 Temmuz'da asker ile yapılamayan darbe şimdi toplumun tabanında geniş mağduriyetler yaratılarak yapmak isteyen FETÖ'cü kriptolar ve Erdoğan düşmanları var" dedi.

HÜKÜMET VE PKK'YA ÇAĞRI YAPIP EKLEDİ: ERDOĞAN DÜŞMANLARI VAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK'dan ve hükümetten silahların susturulmasını istiyoruz. Asker ve polisin silahlarını bırakmasını değil. Kürt sorununun silahla çözülemeyeceğini hükümetin de PKK'nın da bu kadar yaşananlardan sonra anlamış olmaları gerekir. Darbe tehdidi sürüyor. 15 Temmuz'da asker ile yapılamayan darbe şimdi toplumun tabanında geniş mağduriyetler yaratılarak yapmak isteyen FETÖ'cü kriptolar ve Erdoğan düşmanları var." dedi.

"ERDOĞAN BİZİ DİNLESİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini dinlemesi gerektiğini savunan Selahattin Demirtaş, "Konuşabilirsek biz bazı konularda ilerlemelerin kat edilebileceğine inanıyoruz. Diyalogun olmadığı yerde siyaset olmaz. Türkiye'de şu anda siyaset tıkanmış durumda çünkü bir tek kişi konuşuyor, herkes dinliyor" dedi.

"BU SAVAŞ DİYALOG İLE BİTMEK ZORUNDA"

Demirtaş, kendilerinin tümden savaşın durması için çağrılarını yinelediklerini vurgulayarak şonları kaydetti:

"PKK da, hükümette silahların susması, altını çizerek belirtiyorum silahların susması. Ben hükümetin, polisin, askerin silah bırakmasından söz etmiyorum. Bunu sürekli hükümet çarpıtıyor ama 'hükümet, polis, asker silah bıraksın' demiyoruz, ateşkesten söz ediyoruz, yani birbirine karşı silah sıkmamak, bombalı eylem yapmamak, operasyon yapmamak ve siyasete çözüm şansı bırakmaktan söz ediyoruz. Bu konuda ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Bu savaş yüz yıl da sürse, 5 dakika da sürse diyalog ile bitmek zorundadır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Demirtaş: PKK'dan ve Hükümetten Silahların Susturulmasını İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement