Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın Açılış Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın Açılış Töreni

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç: "Tarihimizin en büyük yatırım döneminden geçiyor ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz” "Hükümetimizin çizdiği 2023 vizyonunu sahipleniyor, iş dünyamızı ortak bir hedefte birleştiren çok önemli bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu vizyon uzun bir yol gibi görünse de, hükümetimizin desteği ve Türk iş dünyasının çabası ile omuz omuza yürüyerek kısalacak, özel sektörümüzün sahip olduğu inanç, memleket sevgisi ve azim ile başarılabilecek bir hedeftir"

05.06.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Tarihimizin en büyük yatırım döneminden geçiyor ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Koç, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Soma'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren madencilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diledi.

"Koç Topluluğu olarak bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederken, bize ışık tutan, yol gösteren, en temel ilkelerimizden biri, kurucumuz merhum Vehbi Koç'un 'Ülkem varsa ben de varım' sözüdür" diyen Koç, "Kurucumuzdan bizlere miras kalan bu felsefe ile ilk günden bu yana ülkemiz için çok çalışmak, yatırım yapmak, üretmek, istihdam sağlamak ve vergi vermek ana düsturumuz oldu. Her zaman uzun vadeli bir bakış açısı ve Türkiye'nin geleceğine duyduğumuz güven ve inançla, yarattığımız katma değeri geliştirmeye odaklandık" şeklinde konuştu.

Koç, ülkenin kalkınması, üretimi, ihracatı, Ar-Ge faaliyetleri ve vergi sıralaması içinde aldıkları payı ve öncü rolü hep daha da ileri taşımak için çalıştıklarını dile getirerek, şirketlerinizin, sürekli olarak bu alanlarda listelerin ön sıralarında yer almaları ve aldıkları ödüllerin kendilerini gururlandırarak motive ettiğini kaydetti.

Koç Topluluğu olarak daima "geçmişimiz de yarınımız da Türkiye'de" dediklerini vurgulayan Koç, "Her zaman kısa vadeli dalgalanmalar yerine, uzun dönemli hedeflere odaklanmaya özen gösterdik. Tarihimizin en büyük yatırım dönemini yaşarken, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ettik ve ediyoruz" ifadesini kullandı.

Topluluk olarak 2012 yılında 4,9 ve 2013 yılında 6,4 olmak üzere iki yılda toplam 11,3 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Koç, aynı dönemde gerçekleştirdikleri Ar-Ge yatırımlarıyla 1,25 milyar lira seviyesinde olduğunu dile getirdi.

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, tüm otomotiv şirketlerinin yaptıkları yatırımların 2010 yılından bu yana, 10 milyar lirayı bulduğunu ve bu rakamların, Türkiye otomotiv sektöründe yapılan en büyük yatırımlar olduğunu vurgulayarak, "Gelecek yıllarda da halihazırda onaylanmış projelerimiz ile yatırımlarımızı aynı hızda sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Teşvikler, yatırım yolunda sanayi kuruluşlarının önünü açıyor"

Katma değeri artıracak Ar-Ge çalışmaları ve büyük ölçekli stratejik yatırımlar için hükümetin desteğiyle sağlanan teşviklerin, yatırım yolunda sanayi kuruluşlarının önünü açtığına dikkati çeken Koç, açılışını gerçekleştirdikleri Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ve bu fabrikada üretilip 46 ülkeye ihraç edilecek Ford Courier hafif ticari aracın, bu desteklerin en canlı örneği olduğunu kaydetti.

"Hükümetimizin çizdiği 2023 vizyonunu sahipleniyor, iş dünyamızı ortak bir hedefte birleştiren çok önemli bir unsur olduğuna inanıyoruz" diyen Koç, şöyle devam etti:

"Bu vizyon, uzun bir yol gibi görünse de hükümetimizin desteği ve Türk iş dünyasının çabası ile omuz omuza yürüyerek kısalacak, özel sektörümüzün sahip olduğu inanç, memleket sevgisi ve azimle başarılabilecek bir hedeftir. Bu doğrultuda, iş dünyasının desteklenmesi, teşvik edilmesi ve cesaretlendirilmesi devletimizin önceliği olmalıdır."

"Şirketimiz, Türkiye'de otomotiv pazarının 12 yıldır lideri"

Ford ile 86 yıldır tüm dünyaya örnek olan bir ortaklık sürdürdüklerine vurgu yapan Koç, Ford Motor Company ve Ford ailesinin, dünya otomotiv sektörünün kurucusu ve en önemli üreticilerinden biri olduklarını belirtti.

Koç, Ford Otosan'ın da her zaman Ford'un en başarılı fabrikalarından biri olduğunu ifade ederek, "Şirketimiz, Türkiye'de otomotiv pazarının 12 yıldır lideridir. Ford Otosan ayrıca ihracat liderliğiyle yetinmeyerek, dünya otomotiv sanayinin beşiği olan Amerika'ya Transit Connect ile ihracat yapan ilk Türk otomotiv şirketi olmuştur. Bugün Ford Otosan, üretimde tescillenmiş mükemmelliğine ilave olarak, üstün mühendislik faaliyetleri ile dünya şirketlerine lisans vererek ihracat yapan bir Ar-Ge üssü haline gelmiştir" diye konuştu.

Yıl sonuna kadar, Türk otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge merkezini açarak, bu alandaki güçlerini daha da perçinleyeceklerini anlatan Koç, Ford Otosan'ın ilk üretime geçtiği 1960 yılında, günde 4 otomobil montaj kapasitesinin olduğunu kaydetti.

Koç, Kocaeli fabrikasının 2001'de açıldığında toplam kapasitenin yılda 140 bin araç olduğuna işaret ederek, bugün kapasitelerinin toplam 415 bin araca çıkarttıklarını vurguladı.

Dakikada 1,5 araç ürettiklerini belirten Koç, "İhraç ettiğimiz araç sayısı ise 5 bin 800 adet iken geçen sene 230 bin seviyesinde gerçekleşti. Bu yeni proje ile ihracatta 300 bin seviyelerini hedefliyoruz. Bu başarı, Türk insanın, ülkemizin başarısıdır ve topluluğumuz adına büyük bir övünç kaynağıdır" - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement