Fransa'dan Suriye'ye Giden Gençler - Son Dakika
Güncel

Fransa'dan Suriye'ye Giden Gençler

Polis, Suriye’deki iç savaşa katılmak için adam toplayan bir kişi ile yine bu şahsın yol biletini satın aldığı 16 yaşındaki kızı gözaltına aldı.

31.08.2014 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız polisi, Nice havaalanında düzenlediği operasyonda, Suriye'deki iç savaşa katılmak için adam toplayan 22 yaşındaki Çeçen kökenli bir kişi ile yine bu şahsın yol biletini satın aldığı 16 yaşındaki bir kızı gözaltına aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kişilerin dün polis tarafından gözaltına alındıkları ve sorgularının sürdüğü bildirildi. Yine aynı açıklamada, ailesinden habersiz yola çıkan genç kızın, Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmek için hazırlık yaptığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, havaalanındaki operasyonu düzenleyen güvenlik güçlerini tebrik etti ve bu konuda ailelerin de daha duyarlı olmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı, son aylarda, Suriye'ye savaşmak için giden gençlerin artması üzerine internet ve telefon üzerinde ihbar hattı oluşturmuştu. İhbar hattına, şu ana kadar 300 civarında şikayet geldiği bildirildi. Yine İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu ihbarların yüzde 25'i yaşı küçükler için, yüzde 45 ise genç bayanlar için geldi.

Hükümet son olarak, yurt dışındaki iç savaşlara ve silahlı kamplara gidenlere ceza verilmesi için yasal düzenleme girişiminde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı François Hollande, daha önce yaptığı bir açıklamada, Fransa'dan Suriye'ye savaşmak için giden gençlerin sayısının 700 civarında olduğunu söylemişti. İçişleri Bakanı Manuel Valls da Suriye'ye savaşmak için giden gençlerden 20'sinin öldüğünü tahmin ettiklerini bildirmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'dan Suriye'ye Giden Gençler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement