Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, terör örgütü DAEŞ'le mücadeleye ilişkin, ülkesinin harekete geçtiğini, terörizme karşı kendi topraklarında ve dünyanın her tarafında savaşmaya devam edeceklerini belirtti.

26.11.2015 16:15

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, terör örgütü DAEŞ'le mücadeleye ilişkin, ülkesinin harekete geçtiğini, terörizme karşı kendi topraklarında ve dünyanın her tarafında savaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Fabius, Paris'teki terör saldırısında gösterdiği duyarlılık nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'ye gönderdiği teşekkür mesajında, "Fransa halkı ve şahsım adına, Paris'teki terörist saldırıya ilişkin gösterdiğiniz duyarlılık ve yakın ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın yasta olduğuna ancak terörle mücadeleye ara vermediğine vurguda bulunan Fabius'un mektubunda, "Bu hassas ve zor süreçte verdiğiniz desteğin bizim için ayrı bir önemi vardır. Fransa bugün verdiği kurbanların yasını tutuyor. Fakat hiçbir şekilde iradenin kırılması boyun eğmemiz söz konusu olamaz" denildi.

Fransa'nın DAEŞ'le mücadelede daha aktif olacağını belirten Fabius, şunları kaydetti:

"Fransa, bugünden harekete geçmiştir. İnsanlık düşmanı terörizme karşı kendi topraklarımızda ve dünyanın her tarafında savaşmaya devam edeceğiz."

Fabius, Mesut Barzani'ye övgüde bulunarak, "Terör belası, hepimizi tehdit etmektedir. O nedenle daha fazla ortak çalışmaya ve işbirliğine ihtiyacımız var. İnsanlığın ortak değerlerini korumak için ortak mücadele etmek zorundayız. Bu ağır görevde sırtımızı sizin varlığınıza bağlayabileceğimize inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement