Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika
Güncel

Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması

Vodafone FreeZone liselerarası müzik yarışması'nda son elemeler, 11-12 Nisan'da İzmir'de gerçekleştirildi.

13.04.2015 12:49

Vodafone FreeZone liselerarası müzik yarışması'nda son elemeler, 11-12 Nisan'da İzmir'de gerçekleştirildi.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone Türkiye'nin gençlik markası Vodafone FreeZone'un sponsorluğunda, Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, 18'inci kez gençleri müzik sahnesine taşımaya hazırlanıyor.

Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması'nın son şehir elemeleri 11-12 Nisan tarihlerinde İzmir'de yapıldı. İki gün süren elemelerde, 100 okuldan 660 genç yarıştı. 5 bin'in üzerinde genç ise arkadaşlarını yalnız bırakmayıp İzmir elemelerine okulunu desteklemeye geldi.

Gençler, 9 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek büyük finale katılabilmek için sahnede performanslarını sergiledi.

Türkiye'de Periscope'ta canlı yayın yapan ilk marka olan Vodafone Freezone, Ankara'dan sonra İzmir elemelerini de  Periscope üzerinden yayınladı. Sosyal medya platformlarından Twitter'ın yeni canlı yayın uygulaması Periscope'dan canlı olarak mobil ve web'den yayınlanan Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması İzmir Elemeleri'ni 3 binin üzerinde genç telefonlarından izledi.

Ankara ve İzmir elemelerinde bulunamayan gençler, Vodafone FreeZone sosyal medya hesaplarından eleme heyecanını canlı yaşama imkanı  buldu.

Hayallerini gerçekleştirmek isteyen liseliler, para ödülünün yanı sıra tam teçhizatlı bir müzik stüdyosunu okullarına kazandırmak için de yarışacak. İcra dalında birinci olan okula Vodafone desteğiyle bir müzik stüdyosu kurulacak.

Bu yıl ilk olarak verilen para ödüllerinde İcra kategorisinde birinci gruba 10 bin  TL, ikinci gruba 7 bin 500 TL ve üçüncü gruba 5 bin TL para ödülü verilecek. Orkestra ve sahne performansı dallarında birinci grup 6 bin TL ödül alırken, ikinci grup 4 bin TL, üçüncü grup  2 bin TL ödüle hak kazanacak.

Bireysel kategoriler olan kız solist, erkek solist, enstrüman ve beste dallarında birinci olan liseliye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye 1000 TL para ödülü dağıtılacak.

Yarışma ayrıca başarılı liseli gençler için eğitim fırsatları da yaratmaya odaklanıyor. Bu yıl ilk kez yarışmada üstün başarı gösteren iki öğrenci Bilgi Üniversitesi'nden karşılıksız eğitim bursu kazanacak. Başvuruların devam ettiği yarışma için ayrıntılı bilgiye "www.vodafonefreezone.com" adresinden ulaşmak mümkün.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement