Furkan Vakfı'nın İzinsiz Toplantısına Polisten TOMA'lı Müdahale - Son Dakika
Güncel

Furkan Vakfı'nın İzinsiz Toplantısına Polisten TOMA'lı Müdahale

Furkan Vakfı\'nın İzinsiz Toplantısına Polisten TOMA\'lı Müdahale

Furkan Vakfı'nın İskenderun'da düzenlemek istediği konferansa kaymakamlık onay vermeyince bir grup otoyolu kapatarak eylem yaptı.

29.05.2016 15:50  Güncelleme: 09:21

Furkan Vakfı'nın Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlemek istediği konferansa kaymakamlık onay vermeyince bir grup otoyolu kapatarak eylem yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis TOMA ile müdahale etti.

KAYMAKAMLIK İZİN VERMEDİ

Furkan Vakfı, bugün saat 13.30'da İskenderun'daki İsa Taş Plaza Düğün Salonu'nda hareketin manevi lideri kabul edilen Alparslan Kuytul'un konuşmacı olarak katılacağı 'İstanbul'un Fethi ve Fetih Nesli' konulu konferans düzenlemek için İskenderun Kaymakamlığı'na başvurdu. Ancak, izin verilmedi.

"KENDİ GÜVENLİĞİMİZİ KENDİMİZ SAĞLARIZ"

Kaymakamlığın onay vermemesine rağmen vakıf, konferansı düzenleyeceklerini bildirerek bunu web sayfasından duyurdu. Duyuruda şöyle denildi:

"Furkan Vakfı olarak bu pazar İskenderun'da gerçekleştireceğimiz konferansımız güvenliği sağlayamama gerekçe gösterilerek kaymakamlık tarafından engellenmeye çalışıldı. Ancak biz kendi güvenliğimizi sağlamayı üzerimize alarak 29.05.2016 günü İskenderun konferansını tertipleyeceğiz. Tüm halkımız davetlidir."

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Alparslan Kuytul, İskenderun'a gitmek isterken kalabalık bir grup tarafından saat 12.00 sıralarında Tarsus- Adana- Gaziantep Otoyolu'nun Erzin Gişeleri'nde karşılandı. İskenderun'a gitmek isteyen gruba polis izin vermedi.

Kaymakamlığın konferansa onay vermediğini hatırlatan polise gruptakiler önce direndi ardından otoyolu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. 'Zalimler Allah'a hesap verecek' sloganları atan ve tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis TOMA ile müdahale edip dağıttı.

İPTAL EDİLEN PROGRAM GARDA YAPILDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Furkan Vakfı tarafından yapılması planlanan fakat güvenlik gerekçesiyle iptal edilen program, gar meydanında gerçekleşti.

Geniş güvenlik önlemleriyle İskenderun Tren Garı'na giren Furkan Vakfı mensupları, burada namaz kıldılar. Daha sonra Furkan Vakfı adına konuşma yapan Kurucu Alparslan Kuytul, İstanbul'un Fethi'ni anlatmak istedikleri konferanslarının iptal edilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

Furkan Hareketi'nin artık Türkiye'de meydanlarda olacağını kaydeden ve sonradan ortaya çıkan bir hareket olmadığını kaydeden Kuytul, "Biz Hz. Nuh'tan (a.s.) bu yana devam eden bu davanın bugünkü temsilcileriyiz. Ne ilk temsilcileriyiz, ne son temsilcileriyiz. Bu dava kıyamete kadar da devam edecek" dedi.

Furkan Vakfı'nın İzinsiz Toplantısına Polisten TOMA'lı Müdahale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Furkan Vakfı'nın İzinsiz Toplantısına Polisten TOMA'lı Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Motor: Israile hizmet eden ajandir hekez biliyor 13 8 Yanıtla
  • Mer: Müslümanlık.bunlar gibi olmaksa .Ben hiristiyaliktan yanayım.bunlar en büyük din düşmanı yobaz sürüsü 4 17 Yanıtla
  • gundi: Din sömürüculeri sapkınlar 8 10 Yanıtla
  • Motor: Tutuklan masi lazim ùlkeyi karistirmak icin kulanilan ajandir 9 8 Yanıtla
  • Doğrusu: Furkan vakfı ya da pkk aynı 3 12 Yanıtla
  • domajör: Bu din tüccarları dinsizlere artık bitirilmeli.islam bu cemaat çetelerin yüzünden geri kaldı bitmek üzere 5 7 Yanıtla
  • Ehli sünnet....: Devam et başkan az kaldı ehli sünnet Anadoluda bitti bitecek... Bu halkın yeni bir dine ihtiyacı var bu halkın büyük bir kısmı hiç bir ilahi dine inanmıyor bence çünkü tüm ilahi dinlerde kul hakkı yolsuzluk hırsızlık haramdır onu yapanda destekleyende günahkardır der... Bu halkın öyle bir derdi varmı sizce bence yok. bilmediği dinin peşinden sürüklenmiş yıllarca. meğerse cebine tapıyormuş adınada müslümanlık demişler.. artık anladık Türkiyenin yüzde 70 i cep dinine inanıyor literatüre geçebilir. 8 1 Yanıtla
  • ÖNCÜ NESİL: muhterem alparslan kuytul hocamız :dünya ALLAHIN DÜNYASIDIR O HALDE ALLAHIN DÜNYASINDA ALLAHIN DEDİGİ OLMALIDIR..DİYOR ALLAHIN KANUN VE YASALARINI RED EDENLER SİİZZZLERDE ALLAHIN OLMADIGI BİR YERE GİDİN ALLAHIN DÜNYASINI TERKEDİN 8 1 Yanıtla
  • Mazlum: Hey bunu goren musluman kardeslerim yazilanlara inanmayin tek dertleri var oda ALLAH in dunyasinda ALLAH in dininin hakim olmasi. 4 5 Yanıtla
  • Erdoğan: Ispat edemezseniz adam değilsiniz varmisiniz 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement