Futbol: Asya Kupası - Son Dakika
Güncel

Futbol: Asya Kupası

Irak, İran'ı penaltılarda 7 6 eleyerek yarı finalde Güney Kore'nin rakibi oldu Penaltılara giden diğer maçta Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya'yı 5 4'le geçerek yarı finale adını yazdırdı.

23.01.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Asya Kupası'nda Irak İran'ı, Birleşik Arap Emirlikleri ise Japonya'yı penaltılarla eleyerek yarı finale çıktı.

Asya Futbol Konfederasyonu tarafından Avustralya'nın evsahipliğinde düzenlenen 16. Asya Kupası'nın çeyrek finalinde 2 maç yapıldı.

Turnuvada 3 kez şampiyonluk sevinci yaşayan İran ile 2007'de kupaya uzanan Irak karşılaştı. Normal süresi 1-1, uzatmaları 3-3 biten mücadelenin ardından penaltılarda İran'a 7-6 üstünlük sağlayan Irak, yarı finale yükseldi.

Maça hızlı başlayan İran, 24. dakikada Sardar Azmoun'un golüyle öne geçse de 56. dakikada Ahmed Yasin ile karşılık veren Irak mücadelede eşitliği sağladı.

Normal süresi 1-1 biten karılaşmanın uzatma devresinde Irak, Younus Mahmood ile 93'te öne geçerken, İran Morteza Pouraliganji ile 103'üncü dakikada yeniden beraberliği elde etti. Ceza sahasında yaşanan pozisyonun ardından hakemin penaltı noktasını göstermesiyle mücadelede yeniden öne geçme fırsatını yakalayan Irak, Dhurgham Ismail'in 116'ncı dakikada penaltıyı gole çevirmesiyle skoru 3-2'ye getirdi. Mücadeleyi bırakmayan İran, 119. dakikada Reza Ghoochannejhad ile bir kez daha fileleri havalandırarak skoru 3-3 yaptı ve maçı penaltılara taşıdı.

İran'da Morteza Pouraliganji, Javad Nekounam, Seyed Jalal Hosseini, Vouria Ghafouri, Alireza Jahanbakhsh ve Andranik Teymourian penaltıyı gole çevirirken, Ehsan Hajsafi ve Vahid Amiri ise kaçırdı.

Irak ise Saad Abdul-Amir ile penaltıdan faydalanamazken, Waleed Salim, Dhurgham Ismail, Ali Adnan, Younus Mahmood, Yaser Kasım, Marwan Hussein ve Salam Shakir penaltı vuruşlarını gole çevirdi. Böylece Irak, İran'ı 7-6 üstünlük sağladı ve adını yarı finale yazdırdı.

Irak, 26 Ocak Pazartesi günü yarı finalde Güney Kore ile karşılaşacak.

-Birleşik Arap Emirlikleri yarı finalde

Diğer yarı final mücadelesinde şampiyonluk kupasını 4 kez kaldırarak turnuvanın en başarılı takımı Japonya ile şampiyonada bir kez finale çıkan Birleşik Arap Emirlikleri karşılaştı.

Maça hızlı başlayan Birleşik Arap Emirlikleri, Ali Mabkhout ile 7'nci dakikada bulduğu golle öne geçti. Japonya ise Gaku Shibasaki ile 81. dakikada skoru 1-1'e getirerek maçı uzatmalara götürdü.

Uzatma periyodunda iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince karşılaşma penaltılara kaldı.

Japonya'da Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki, Yohei Toyoda ve Masato Morishige penaltı atışını gole çevirirken, Keisuke Honda ile Shinji Kagawa vuruşlarında başarısız oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde Khamis Esmaeel penaltıyı kaçırırken, Omar Abdurrahman, Ali Mabkhout, Majed Hassan, Habib Fardan ve Ismail Ahmed ise penaltıları golle sonuçlandırdı.

Böylece penaltı atışlarında rakibini 5-4 yenen Birleşik Arap Emirlikleri, evsahibi Avustralya ile 27 Ocak Salı günüt yarı final maçına çıkmaya hak kazandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Futbol: Asya Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement